Jej Klaudia, podczytuje forum regularnie,  pewnie mnie nie kojarzysz 

,  bardzo mało się udzielam,  ale po przeczytaniu Twoich postów o mieszkaniu chciałabym doradzić 

rzadko kiedy spotyka się mieszkania w stanie surowym do wynajęcia,  bez podłóg drzwi itd,  a jeżeli takie są to właściciel powinien oto zadbać i pokryć koszty podstawowego wyposażenia, przecież zdaje sobie sprawę,  że nikt w takich warunkach nie będzie mieszkał.  Mam wrażenie,  że właściciel wykorzystuje Wasz portfel, no chyba,  że faktycznie mówi,  że ma zamiar to mieszkanie sprzedać,  wtedy postarałbym się o podpisanie jakiejś wstępnej umowy deklaracyjnej,  bo może się z tego wycofać jak zobaczy ile w mieszkaniu zrobiliście bo sobie uświadomi, że "o teraz to mogę wynajmować,  jako tako to wygląda" pomyślcie o tym,  nie wiem ile w to włożyliście,  ale i Waszych 3000 zł szkoda. A jeżeli jesteście ok z tym,  że zainwestujecie w czyjeś mieszkanie,  to szafkę czy meble do kuchni kupiłbym właśnie używane z olx, nie wstawialabym nowej całej kuchni,  bo ciężko będzie ją dopasować do następnego mieszkania.