reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W Rossmanie je mają politykę że kobiety w ciąży są poza kolejką i panie kasjerki mają obowiązek poprosić bez kolejki. Ale ja się nie cackam od razu ode do przodu. Niestety u mnie nie było pieluszek także lipa. Nie będę specjalnie jeździć i szukać jak będę gdzieś przy okazji i będą to super jak nie to trudno kupię normalnie.

reklama
Ja po wizycie :)
Przyjemne było to że wchodze , ginekolog się pyta który tydzień mówię że 34 a on mi mówi " no to super możemy rodzić , już powinno być wszystko dobrze także teraz możemy się wyluzować "
Ucieszyły mnie jego słowa [emoji4]

Szyjka podobno bez zmian czyli miękka ale zamknięta.
Maluszek waży około 2200 czyli ostatnio ładnie przybiera bo w tydzień około 300g, nadrabia :) a mamusia się cieszy [emoji847][emoji847]

Dalej leży dupka do dołu i lekarz mówi że małe szanse na salto ale może jeszcze za dwa tygodnie nam zrobi niespodzianke.. jak coś to cesarka tydzień przed terminem ale to na wizycie kolejnej będziemy rozmawiać [emoji39][emoji39]
No to super wieści z wagą Małego! Widzisz tak się martwiłaś, a tu jeszcze niezły klocuszek może się urodzić jak będzie dalej tak przybierał :*
Czyli co luzujesz się już? [emoji16]

Wrocilam i nadrobilam wszystkie wpisy. Jejus ale km zrobiłam. Moze gdybym nie byla w ciazy to bym byla zachwycona tym muzeum jak moj brat a tak to jakiegos mega wrazenia na mnie nie zrobilo. Myslalam tylko ciagle, zeby gdzieś usiasc. A Stasiu jaki dzis ma apetycik :D namowil mnie na pysznego hamburgera hiszpanskiego i loda z ciasteczkami brownie w takim ciastku drozdzowym z cukrem i cynamonem. Jakie to wszystko bylo pyszne :D a teraz leze i umieram ze zmeczenia i przejedzenia
received_819074261614552.jpeg
IMG_20180627_145000.jpg

Załączniki

• received_819074261614552.jpeg
    received_819074261614552.jpeg
    72,3 KB · Wyświetleń: 281
  • IMG_20180627_145000.jpg
    IMG_20180627_145000.jpg
    57,8 KB · Wyświetleń: 279
Ja i szaleństwo ? No co ty [emoji23][emoji23] mąż niech jeszcze trochę poszaleje w domu , a co !!

Niech się obróci jestem za tylko że on już z półtora miesiąca leży tak że główkę ma w jednym miejscu , pod prawym cyckiem także tracę nadzieję [emoji23]
Widziałam coś na lipcówkach, że dzieciaczki się jeszcze obróciły :) też czuję, że Twój się obróci :)

A tak w ogóle wybraliście już imię na 100%? [emoji16]

reklama
Całe szczęście, że tylko jeden, ale to chyba już normalne, ja tez nieraz odczuwam jakieś takie napięcie brzuszka, albo jak leżę to czasami nie mogę się ruszyć, bo plecy i brzuch boli tak o bez powodu.
Ja miałam w poniedziałek na ktg kilka skurczy nawet ok. 80%. Trochę się zdziwiłam, bo ich w ogóle nie czułam. Pani położna tam przy badaniu powiedziała, że wszystko w normie. A dzisiaj w szpitalu pytałam też położną o to (byłam tylko zwiedzić oddział jakby co[emoji16]) i powiedziała, że to normalne i to dobrze, że takie skurcze są bo to znaczy, że macica intensywnie pracuje. Mogą być na ktg skurcze przepowiadające nawet 80-100% których my nie czujemy, a później przy porodzie też są koło 100% a mogą już być bardzo bolesne :)

Do góry