reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Oliwiapatrycja gratulacje. Śliczna jest Malwinka [emoji7][emoji7]

Miłośćwczasachpopkultury picie herbaty z liści malin to przecież nic złego. Niektórzy kilka razy dziennie piją [emoji4] a jeśli ma usprawnić wszystko, to czemu nie [emoji4]

Klaudia spokojnie. Poród może zacząć się w każdej chwili tak naprawdę [emoji6] ja wcześniej nie miałam skurczy i nagle porodowe się pojawiały.

Dokładnie tak :) ma podobno takie codziennie picie tego usprawnić porod, zmniejszyć bóle i przy drugiej fazie „przyspieszyć” wszystko, ale jak będzie to okaże się w praktyce :)

Ja dla siebie biorę gacie, 2 koszule, podkłady w majty 12 sztuk i na łóżko 4 i 8 par wkładek do stanika. Skarpetki, klapki,2 ręczniki, szampon, plyn do higieny, zel, krem do twarzy i balsam do ust. dla dziecka tylko smoczek,rzeczy na wyjście, 2 pieluchy tetrowe i zwykle. I dla mnie to i tak za dużo i patrzę co tu jeszcze jednak może mi się nie przydać z tych rzeczy żeby je wypakowac :D

Ja smoczek też spakowałam ale mimo to uważam że go nie użyję. Nie powinno się smoka dawać noworodkowi chyba tak od razu.

Ledwo żyję po wizycie :( Pessar zdjęty, ból okropny przy ściąganiu :( Później miałam sprawdzaną szyjkę więc ponownie - bolało. Jak tylko wyciągnięto mi pessar to mega rozbolało podbrzusze i boli cały czas :( Poleciało troche krwi i leci nadal. Może tak być dziś i jutro, zarówno jeśli chodzi o plamienie jak i o ból i mam się tym nie martwić.
Szyjka twarda i długa. Nie zanosi się na razie na poród. Lekarka stawia na to, że nawet przenoszę ;)
Malutki waży 2850, przez 2,5 tyg wg usg przybrał tylko 150 gram ale nie denerwuje się tym bo pewnie błąd pomiaru :) bardziej martwie się tym, że zapis serduszka z ktg był prawie cały czas w dolnej granicy. Pani doktor też to zauważyła ale nie wysłała nas na kontrolne ktg ani do szpitala ani nic więc widocznie nie jest tak źle. Kolejna wizyta 9 sierpnia jeśli do tego czasu dotrwam ;) a i w końcu mogę się już przestać oszczędzać tylko chyba brak mi na to sił ;) no i wreszcie mamy pozwolenie na seksik, tylko czy po takim czasie ja jeszcze pamiętam jak to się robi? :o:p

Oj to już teraz w każdej chwili może się zacząć coś, skoro pessar zdjęty, szyjka badana i naruszona to mogło zawsze coś pobudzić.
Hmm, wiadomo - dziś się nie zapowiada i żeby tak zostało, ale ta ciąża to taki wyjątkowy i nie do przewidzenia stan, ze tak szybko wszystko się zmienia :) ale obyście jak najdłużej w dwupaku trzymali [emoji5]

Hah na pewno :) ja tez dawno się z moim nie kochałam i z jednej strony chce bardzo, z drugiej się boje, ze będzie dziwnie i coś zaboli skoro mała już coraz niżej co widać po brzuchu i co czuje nawet idąc czasami. A tez chciałabym już żeby coś się zaczęło, a z drugiej strony boje się, ze seksem przyspieszymy i trafie na dniach na oddział i wszystko się zacznie. W sumie to zaras 38+0 mam także bez obaw i mała 11 dni temu miała 2,8 kg także nie mam się co obawiać, serducho i ciśnienie tez idealnie, ale jest zawsze ta obawa itd :( no będzie co ma być. Ciekawa jestem, która będzie następna w kolejce [emoji85]

reklama
Ja dla siebie biorę gacie, 2 koszule, podkłady w majty 12 sztuk i na łóżko 4 i 8 par wkładek do stanika. Skarpetki, klapki,2 ręczniki, szampon, plyn do higieny, zel, krem do twarzy i balsam do ust. dla dziecka tylko smoczek,rzeczy na wyjście, 2 pieluchy tetrowe i zwykle. I dla mnie to i tak za dużo i patrzę co tu jeszcze jednak może mi się nie przydać z tych rzeczy żeby je wypakowac :D

A to wiadomo, każda z nas będzie z tego korzystać co bierze także każdy bierze ile uważa i ile potrzebuje :) ja koszule biorę np 3, bo może być ciepło, duszno i ze stresu będę się pocić jak świnka, a wole mieć przy sobie. Wiadomo może mi mój przywieźć, to nie PRL i koniec świata, ale ja lubię mieć spakowane sama :D
Skarpetek np nie biorę, klapki jedne i kapcie chyba.

Hah no to ładnie, jesteś minimalistka i to się ceni :D ja jednak mam schize i spokojniejsza głowę moja jak mam to wssytko co pokazałam :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry