miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Mojej sie nie odbijaprzy kp nie musi ,dlatego ma czkawki
![]()
Moja tez ma często czkawki i już się martwiłam, ze jej za zimno czy coś robię zle, to nas uspokoiłas
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mojej sie nie odbijaprzy kp nie musi ,dlatego ma czkawki
![]()
Doskonałe Cię rozumiem. Mi moja mama zadzwoniła dziś znad morza i się pyta na wstępie "juuuuuż?" Chyba byłam niemiła bo spytałam czy naprawdę myśli że jakby było już to bym jej nie powiedziała...
Ja Ci powiem z kolei że już nie myślę o porodzie. O ile wcześniej szła w ruch apka do liczenia skurczy itd tak teraz wydaje mi się że bez sensu liczyć nawet. Chyba jakby mi wody odeszły to w pierwszej myśli przyszłoby mi do głowy że się osiusialam... zmierzam do tego że jak wcześniej byłam przekonana że urodze jeszcze w lipcu tak dziś w ogóle nie czuje że poród blisko A gdy już zdarza mi się o nim pomyśleć to jestem przerażona...
Dziewczyny po SN. Jak pielegnowac krocze żeby szybciej do siebie doszło i dało się chociaż usiąść albo położyć bez bólute saszetki tantum rosa to rozpuścić z zwykłej wodzie z kranu zimnej/cieplej i jak dalej? Bo tak to od porodu tylko woda się przeplukiwalam szybko pod prysznicem i żadnego nawet nie używałam środka typu do higieny intymniej bo bałabym się ze zaboli jak tylko dotknę tam..
aha i szwy to muszę jechać po jakims czasie ściągnąć tam do szpitala czy jak?
Ja z forum listopadowego, ale Was podczytuje.Tak![]()
O 13 wypis dostałam swój i małejmała miała przy porodzie 3050 g, a dziś 2860 g także wypuścili bez problemu, bo radzę sobie dobrze z opieka, karmieniem i krocze również się goi. Chociaż siadać nadal ciężko i przeważnie leze.
Nie ma to jak w domku być
Mój właśnie poszedł do sklepu po bagietki czosnkowe, winko bezalkoholowe i będzie robił sałatkę grecka, jestem głodna jak wilk po tym porodzie i szpitalu. A sen jakoś mnie nie bierze, także od czwartku max 12 h spałam i jakoś żyje. Ale dziś z 4-6 pospie oczywiście nie ciągiem, ale w nocy jak mała nie będzie się budziła np 3-4 h to dam jej tyle pospać i cyca dam po max 4 h snu. W ciągu dnia co 2-1,5 h bo upał i żeby była nawadniana. Pokarm coraz bardziej leci, cycuskzi twarde i bolą i pod pachami tez zaczyna bolec..oprócz smarowanie maścią jakieś sposoby na to?
Bo to dopiero początek zabawy z karmieniem, to później mi odpadną chyba te cycuchy przez te jej niewidzialne zęby [emoji28][emoji28]
A tutaj brat z siostra [emoji5]Zobacz załącznik 885511Zobacz załącznik 885512Zobacz załącznik 885513Zobacz załącznik 885514Zobacz załącznik 885515Zobacz załącznik 885516
Tantum Rosa rozpuszczasz w cieple przegotowanej wodzie I polewasz krocze, dobrze sie sprawdzi butelka po wodzie z dziubkiem,, mozna 2 razy dziennie.
Bardzo bardzo pomaga, ja juz w szpitalu używałam.
Co do szwow to Ja mialam rozpuszczalne.
Ja z forum listopadowego, ale Was podczytuje.
Jak bolą piersi aż pod pachą to ściągaj do odczucia ulgi, jak ciężko z tym to ciepły prysznic.możesz też okłady z rozgniecionych liści kapusty z lodówki robić na piersi.
Jak przetrwasz te pierwsze dwa tygodnie to sutki się zahartuja i już nie będą bolećDziękuje ślicznie :*
To od jutra będę to robiła + na piersi klade zimny ręcznik na całość i tak spie, bo już zaczal mi się „nawał” pokarmu i są twarde, napuchietd i jeśli któraś mniej karmiona to jest większa także jutro tez od rana wyparzymy części z laktatora elektrycznego i będziemy próbować odciągać trochę pokarmu i może przechowywać tak żeby mieć na 2 karmienia do przodu i zobaczymy jak malutka reaguje na butelkę, bo moje sutki tez nie wytrzymają tak codziennie wiszenia na nich, w nocy jedynie mała dłużej śpi i jest „spokój”.
Wczoraj tez wieczorem jak nie chciała cyca i była przebrana to spróbowaliśmy smoczka i ten najmniejszy jest i tak prawie na cała buzie hah ale nauczyła się go mieć w buźce i cycka ładnie i jest spokojna wtedytak jak Kasia napisała nie chce uczyć smoczkowania, ale wole dać smoczek albo 2 razy dziennie butelka nakarmić i trochę dać odpoczac tym piersiom, bo skoro 3 dni i już mi „umierają” to co będzie za 1-2 tygodnie. Oczywiście sutki tez smaruje żeby dać im odpocząć także może za pare dni będzie lepsze samopoczucie jeśli chodzi o te strefy ciała
![]()