Mój Bartek wczoraj pojechał do urzędu miasta w Zgorzelcu załatwiać akt urodzenia dla małej i jeszcze musimy podjechać do Lubania do urzędu jutro żeby to samo załatwić i złożyć, bo ona się w Lubaniu urodziła i tam musza wysłać stamtąd papiery do Zgorzelca i wtedy dopiero w Zgorzelcu będą mogli zakończyć wydawanie tego aktu to pewnie do przyszłego tygodnia do końca pt się uda już mieć
Także Córcia już jest oficjalnie Kornelia Liliana Łachacz [emoji166][emoji1407][emoji259][emoji254][emoji255][emoji253]
A ja się edukuje co i jak z tymi wszystkim świadczeniami, które można by było uzyskać na małą

oprócz tego w Niemczech złożymy w przyszłym tyg papiery na kindergelt i ciekawa jestem kiedy to zaczniemy dostawać te 190 euro co miesiąc, bo czasami dają od nast miesiąca a czasami się czeka chwilkę dłużej i po paru miesiącach dają i wtedy x liczba miesięcy ta suma. Akurat mama Bartka w Niemczech obcykana w papierkach takich to nam to pomoże wypełnić i złożyć i będzie szybciej
A niby Bartek ma te niemieckie zarobki itd i Polska skarbówka na bank wnika we wszystko i się wtrąca i połowy rzeczy co mogłabym w PL wziąć to nie dostaniemy, ale warto spróbować a nóż może chociaż 100 zł w miesiącu będzie z polskiego budżetu. To będzie na 3 paczki pampersow

zawsze coś. A skoro już tyle podatków odprowadzamy mieszkając w Pl to kurde łaski nie robią.. i co ze Bartek zarabia „kokosy” wg polskiego prawa. I tak ładujemy te prawie wszystkie pieniądze do polskiego kapitału bo tutaj płacimy raty za wszystko, czynsz, jedzenie, zakupy co tydzień, rozrywka, paliwo, ubezpieczenia na auta itd.. eh chory kraj.. gdzie o wszystko trzeba się dosłownie prosić.
Tutaj linki kochane jakbyście tez się chciały dowiedzieć
https://obywatel.gov.pl/zasilki-i-pomoc-finansowa/becikowe-jak-dostac
Link do: Jakie świadczenia przysługują po urodzeniu dziecka w 2017 roku
No bo po co spać i korzystać skoro mała śpi jak już mam ADHD od rana i muszę coś robić xd