reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzień dobry, ja już wstałam a dzieciaki śpią jeszcze. Młody dal wczoraj wieczorem czadu, nie chciał jeść ,spać, leżeć, w zasadzie nic nie chciał. Nie płakał jakoś bardzo ale nie wiadomo było o co mu chodzi. Mąż go ponosił trochę, trochę polezal w łóżeczku ale się zloscil a w końcu po jakimś czasie zechciał jeść i usnął.
Ja to ostatnio o 22 jestem taka zmęczona okropnie chociaż w nocy budzę się jakoś 2 razy na karmienie i karmie na leżąco w łóżku usypiając ale jednak te pobudki są męczące. Córka jak skończyła 2 miesiące zaczęła przesypiać cała noc więc może o Młody zacznie :)

Dziewczyny, mam do was pytanie a właściwie dwa
1. Zgłosiłam dziś urodzenie dziecka przez internet. Wiecie ile dni się czeka na meldunek i PESEL?
2. Jakie dokumenty trzeba mieć ze sobą aby złożyć wniosek o macierzyński z Zusie jak jestem na działalności gospodarczej? Muszę mieć chyba już PESEL dziecka żeby to złożyć tak?
Mąż wszystko załatwił od reki w USC pesel i meldunek też.

Mąż kilka dni temu wysłał przez internet wniosek i wczoraj dzwonił spytać co i jak to mu babka powiedziała że ktoś się będzie z nami kontaktował ona nic nie powie a na decyzje mają 3 mce
Też wysłałam przez internet , ciekawa jestem ile to będzie trwalo. W sumie przy drugim dziecku nie ma filozofii w decyzji bo nawet żadnych papierów nie trzeba no ale to urzedy...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry