reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobacz załącznik 841134
Nic Ci nie powie, mnie zaliczył w 5 minut, da Ci receptę i zaprosi za 4 tyg z wynikami badań :)

Z tamtego wózka zrezygnowałam bo miał uszkodzone hamulce i gondole, ale znalazłam inne bebetto do którego cenowo już się dogadałem na 1000zl stan idealny, nie ukrywam ze zakochałam się w tych wózkach benetto
A mnie endokrynolog zbadał tak "ręcznie", zmierzył ciśnienie, zrobił wywiad i dał skierowanie na dodatkowe badania krwii i na usg tarczycy :)

Ja też zakochałam się w wózkach bebetto :) super ten co znalazłaś. Ja wstępnie wybrałam bebetto torino też w takich barwach :)

p19u43r8yerdtwen.png

reklama
No ładna używkę jest się w stanie dostać, tu akurat gondola używana 6msc, spacerówka 4msc, z fotelikiem (bo tez mam 2w 1) jest za 1850zl, zawsze 850zl w kieszeni, a nie widzę aż tak znaczącej różnicy, żeby tyle przepłacać
My tez chcieliśmy bardzo fotelik z baza, ale stwierdziliśmy ze 5 miesięcy damy radę bez tego, bo dogadałem się ze fotelik będzie w cenie wózka :D wiec już nie wybrzydzam [emoji14]

A co do tarczycy, najgorsze są pierwsze 10tyg chyba- później dziecko sobie samo wytwarza, wiec się nie przejmoj, mi wyszła po tych 4 tyg tarczyca w normie, ale tabletki muszę brać najprawdopodobniej do końca świata, bo zrobił mi dodatkowe badania krwi, które mówią, ze mój organizm sam sobie te hormony niszczy.

Wózek super[emoji4]
Napisałaś, że lekarz Ci stwierdził że twój organizm sam niszczy hormony...Stwierdził Ci Hashimoto?
Mi dopiero teraz ta tarczyca wyszła, z synkiem nie miałam problemów. No właśnie w moim otoczeniu dużo kobiet też ma problem z tarczyca i żyją że świadomością, że już zawsze na tabletkach będą. Cały czas się łudze, że po ciąży przejdzie.
Ja choruje na niedoczynność już 13 lat...Da się z tym żyć[emoji4] Fakt, że leki będę brać do końca życia i jeden dzień dłużej ale nie jest źle. Kwestia przyzwyczajenia [emoji4]
W ciąży niestety mi się pogorszyło i przez tarczycę dostałam jeszcze skazy białkowej (jadł nie urok to sraczka[emoji23]).
Osoby, które nie chorują nawet sobie nie zdają sprawy,jak tarczyca wpływa na wszystko[emoji4] np. na sprawy ginekologiczne, neurologiczne itd. Ja na moje szczęście od poczatku trafiłam na mega specjalistę w tej dziedzinie i trzymam się go już kupę lat[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

Wózek super[emoji4]
Napisałaś, że lekarz Ci stwierdził że twój organizm sam niszczy hormony...Stwierdził Ci Hashimoto?

Ja choruje na niedoczynność już 13 lat...Da się z tym żyć[emoji4] Fakt, że leki będę brać do końca życia i jeden dzień dłużej ale nie jest źle. Kwestia przyzwyczajenia [emoji4]
W ciąży niestety mi się pogorszyło i przez tarczycę dostałam jeszcze skazy białkowej (jadł nie urok to sraczka[emoji23]).
Osoby, które nie chorują nawet sobie nie zdają sprawy,jak tarczyca wpływa na wszystko[emoji4] np. na sprawy ginekologiczne, neurologiczne itd. Ja na moje szczęście od poczatku trafiłam na mega specjalistę w tej dziedzinie i trzymam się go już kupę lat[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png
Tak, ale w sumie to nie odczuwałam wczesniej jakosctej tarczyce hehe
Ps: mój endokrynolog nie jest za przyjemny :D ja do niego z uśmiechem, a on do mnie ze nie ma co się śmiać, bo jego pracy nikt nie docenia :D mega poważny gościu, aż mnie przeraża hehe, a tak poza tym wiecie ze kazał mi się do niego zapisać za 4 tyg wiec poszłam do recepcji i mówię ze lekarz mnie przysłał i mam się zapisać do niego na 21, a baba wcrecepcji mówi ze termin jest na październik wiec jak się z nim umówiłam to mam sobie do niego isc bez terminu, wiec tak poszłam i mu mówię jak było, a ten wyjeżdża na mnie ze on bez karty mnie przyjmować nie będzie bo to tak jakby mnie nie leczył, bo w kartotece nic nie będzie, a przecież mnie diagnozuje i powinnam isc się zarejestrować z tekstem ,, jestem w ciąży „ No kurde, skąd mam wiedzieć ze coś takiego mam mówić... babka tez by mogła się domyślić i zapytać, jak widzi ze jestem ciemna i jak lekarz mnie przysyła to coś jest na rzeczy... teraz poszłam do niej i mówię ,, miałam pani powiedzieć ze jestem w ciąży” a ona do mnie - Ok jest pani zapisana .... tak proste, a tak trudne... NFZ ...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry