reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mi dwa dni do połówkowego :happy:
Mi też :D

p19u43r85mf3dc6h.png

Witam niedzielnie,

zjadłam śniadanko, przyszykowałam obiad i idę do pracy na 3 godzinki. Nie chce mi się ale cóż...

My chrzciny zrobimy jeszcze w tym roku w okolicy października a jak się nie uda to w grudniu na święta. Z najbliższej rodziny mamy 15-30osób więc w mieszkaniu odpada a w restauracji to 3500zł lekko trzeba dać więc zobaczymy jak z kasą będzie.

To widze ze rodzinka duża prawie jak u mnie [emoji3] ja mam ubezpieczenie na życie mąż rownież i planujemy te środki przeznaczyć na chrzciny(nie pomieścimy tylu gości w domu) a chrzcić jeśli wszystko będzie ok mam zamiar we wrześniu [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja za niecałe 8 dni połówkowe i zaczynam kompletować wyprawkę :D Mama ciągle mi mówi co tak szybko, po co się spieszyć. Nie wiem czy chodzi o to, że sama kiedyś poroniła czy co... Według niej łóżeczko dopiero w lipcu.

A ja za 8 dni [emoji7] i rownież mam tak jak u Ciebie kupiłam wózek (trafiłam na super używkę) pakę ubrań kupiłam w necie + do tego zaczynam rozglądać sie za apteka(niezbędnymi rzeczami) i mówi mi mama nie za wcześnie?
Myśle że co ma sie stać to sie stanie a stan rzeczy magazynowych dla dzidzi nie ma w tym najmniejszego znaczenia [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj się ważyłam i ważę tyle samo co na początku ciąży ,czyli nic do przodu, jak to jest przecież dziecko trochę waży prawie 40dag, wody itp ..
. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam 3.5 kg do przodu a finalnie wyszło 10.5 kg .Jutro kończę 21 tydzień czyli zaczynam 22 jakoś czasem ciężko mi się w tym połapać .
Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..:-D
ile kosztuje prywatnie badanie z glukozą może wiecie? :-)

Dzisiaj się ważyłam i ważę tyle samo co na początku ciąży ,czyli nic do przodu, jak to jest przecież dziecko trochę waży prawie 40dag, wody itp ..
. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam 3.5 kg do przodu a finalnie wyszło 10.5 kg .Jutro kończę 21 tydzień czyli zaczynam 22 jakoś czasem ciężko mi się w tym połapać .
Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..:-D
To ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.

Zależy w jakiej przychodzi ale chyba cos 20 zł . Lepiej jeszcze sprawdź :) jest trochę siedzenia więc chyba warto zainwestować :) ja też poszłam prywatnie ze względu choćby na to że się przewija dużo mniej osób .. naprawdę dużo mniej :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry