Maljan
Fanka BB :)
My pustych kopert nie mieliśmy, ale wesele też się nie zwróciłoNo właśnie ja się nasłuchałam od znajomych że w tych czasach wesele się nie zwraca i bardzo często trafiają się puste koperty....
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
My pustych kopert nie mieliśmy, ale wesele też się nie zwróciłoNo właśnie ja się nasłuchałam od znajomych że w tych czasach wesele się nie zwraca i bardzo często trafiają się puste koperty....

Ja przyznam że mi się zwróciło wesele . Ale udało nam się znaleźć bardzo fajny lokal za małe pieniądze bo tylko za 125 zł / os w centrum miastaNo właśnie ja się nasłuchałam od znajomych że w tych czasach wesele się nie zwraca i bardzo często trafiają się puste koperty....
A powiedz mi, masz duże wahania cukru? Miałaś jakieś problemy przed ciążą?Co do cukrzycy to nie jest to bajka ale da się z nią żyć . Mi wyszła cukrzyca ciążowa na pierwszym badaniu krzywej. Trafiłam do diabetologa i przez pierwsze dwa tygodnie mierzyłam i zapisywałam cukier kontrolnie stosując sie do diety. Na kolejnej wizycie diabetolog stwierdziła że mam za wysoki cukier na czczo i dostałam insulinę . W tej chwili mam i dietę i insulinę. Trzeba pilnować dietyto najważniejsze .
U mnie jakieś 15-20 zł, to proste badanie to drogie nie jest [emoji6]A propo krzywej cukrowej ile płacicie prywatnie za to bad. w De oferują tylko podstawowe badanie jest o wiele krodsze i pewnie mniej doklane a za ten 2h test trzeba zapłacić.Jak to w Pl. Wygląda?
U mnie w labie kole 20-25zł kosztują. Zapytaj się swojego doktora czy może Ci skierowanie na to badanko wystawić, bo w DE najlepiej to wszystko na receptę mieć i na skierowanie. Mogłabym mojej mamy się dopytać o badania ciężarnych (mieszka w DE i pracuje u doktorka swojego) i jak to z tymi płatnościami jest. Swoją drogą tam pobyt w szpitalu też jest płatny, ale to już chyba od Landu zależy i kasy chorych, nie wiem jak to z kobietą po porodzie i w połogu jest.A propo krzywej cukrowej ile płacicie prywatnie za to bad. w De oferują tylko podstawowe badanie jest o wiele krodsze i pewnie mniej doklane a za ten 2h test trzeba zapłacić.Jak to w Pl. Wygląda?
Wiesz ja też tak myślałam ale potem jak sobie przeliczyłam jaki koszt wesela dla 40 Osób a jaki dla 120 to uznałam że i tak większość wydatków pozostaje ta sama ( suknia , garnitur, samochód do wożenia, ksiądz , organista ) a za stołki każdy z reguły wkłada w kopertę . . U mnie się sprawdziło bo z weselem wyszłam na 0 i mogłam też uwic gniazdko bez kredytówA powiedz mi, masz duże wahania cukru? Miałaś jakieś problemy przed ciążą?U mnie jakieś 15-20 zł, to proste badanie to drogie nie jest [emoji6]
Dziewczyny, co do wesel, to nam nasze nawet za te marne 10 tys się nie zwróciło [emoji23] ale przy takiej kwocie to nie problem. My akurat kasę zamiast na huczne wesele przeznaczyliśmy na własne gniazdkow życiu bym tej decyzji nie zmieniła, obojętnie co goście nasi sobie myśleli. Jesteśmy na swoim i bez kredytu i to dla mnie jest ważne
nasi rodzice byli na początku rozczarowani, ale jak przetrawili temat to przyznali nam rację
![]()
u nas nie było wesela jako takiego, bardziej przyjęcie poślubne, tak bym to nazwała. Tak było od początku planowane. Chociaż przyznam, że ja chcialam max 20 osób, no ale rodzina ze strony męża nieco liczniejsza i już poszłam na kompromis dla świętego spokoju, bo i tak wiele niesnasek było w rodzinie przez nasz ślub [emoji14]Wiesz ja też tak myślałam ale potem jak sobie przeliczyłam jaki koszt wesela dla 40 Osób a jaki dla 120 to uznałam że i tak większość wydatków pozostaje ta sama ( suknia , garnitur, samochód do wożenia, ksiądz , organista ) a za stołki każdy z reguły wkłada w kopertę . . U mnie się sprawdziło bo z weselem wyszłam na 0 i mogłam też uwic gniazdko bez kredytówale oczywiście zwrot wesela nie był priorytetem . Mieliśmy uzbierana całą kasę więc po prostu było nam miło jak potem w kopertach było tyle co wesele
![]()