reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurde, poplakalam się jak dzieciak. Chyba hormony. Dzieci mnie zdenerwowały. Młoda wygląda jak szogun całą poharatana w to lato. Biegła sobie, wpadła w krzesło, przeciela sobie delikatnie skórę pod nosem i wygląda jakby jej krew z nosa leciała. Starsza twierdzi że brzuch ją boli... A za chwilę jest u sąsiadów i się bawi w najlepsze jakby jej w domu źle było. Do kompletu wszyscy tak szanują moja pracę że okno myte 2 dni temu wygląda jak zachlapane błotem A podłoga dziś myta jakby pingwiny miały wędrówki. Pies znów ucieka więc próbuje jakoś plot-siatke poskładać do kupy. Upał. Ja na kolanach więc ciężko... przyjeżdża mężu i też mu nie pasuje nic... że jak ja mogę płot trytytkami naprawiać...A niby czym mam to robić się pytam. Miał przygotować auto na wyjazd jutro A siedzi i montuje w dodatkową siatkę. Pytam się dwa razy czy mu pomoc, coś potrzymac to że nie... A za chwilę mi mówi że najłatwiej sobie iść i mieć w D....
Wszystko jest nie tak. A gdzie tu jeszcze bobas???? :o
Sory. Chyba musiałam się wynarzekac. Poszlabym pobiegać w las ale jak łatwo się domyśleć w ciąży mało realne... :/

Poloz się i odpocznij. Hormony wzmagają twoje odczucia. Pewnie gdybyś w ciąży nie była , takie zachowanie meza czy dzieci , bałagan .. nie zrobiłyby na tobie tak dużego wrazenia. Całe szczęście dzień się kończy i mam nadzieję jutro będzie lepszy :*

reklama
To wszystko zależy. Nikt nie da gwarancji. Ale ja tak w to wierze:) bo jak wspominałam każdy dzień jest ważny. A z dzieciaczkami różnie. Czasem lepiej poradzi sobie wcześniak z 33 tc jak z 36 tc. A teraz Twoja dzidzia cały czas większą niż wiek z OM?

Tak , jest tak od 12 tygodnia , wcześniej jak było, nie pamiętam. Ciągle jest 7dni

Ja też wcześniej mówiłam, że będzie lewek. Nawet jedne z pierwszych ciuszków, półśpiochy i body kupiłam we wzorkiem lewka, bo mi się kojarzyło, że będą fajnie pasować. A ostatnio sobie uświadomiłam, że do 22 lipca jest rak, więc kto to wie :D

To ty tak jak mój mąż, też bliźniaki :D ja skorpion [emoji14]
Ja też skorpion :D okropny charakter :D
Lew rzadziciel. Moja siostra jest spod tego znaku i mam nadzieję , że mała będzie Raczkiem :D

Tak , jest tak od 12 tygodnia , wcześniej jak było, nie pamiętam. Ciągle jest 7dni
A to końcówka I trymestru, w sumie wg niektórych zaczęty II... te wcześniejsze usg są bardziej miarodajne jeśli chodzi o termin porodu. Ale nie zakładaj że będziesz rodzić w 36tc:) już ten tydzień poczekaj do zakończonego 37 tc;)

Mam Mamę i teścia raka.... I mają dramatyczne charaktery... dlatego modlę się o lwa;D teściowa jest lwem i super z niej babka;)
Ja jestem rakiem i moja mama, nawet mamy urodziny tego samego dnia 17 lipca, a mała też może jeszcze urodzi się jako rak , termin mam niby z om na 30:D czy ja wiem czy te raki takie zle...:D

Tak, ja właśnie kupiłam emolium i najlepsze jest w tym że nie trzeba już malucha niczym smarować, a ciałko jest nawilżone :D ja wiedziałam już przed wigilią, że jestem w ciąży, test potwierdził i wizyta u gin..ale nie powiedzieliśmy rodzinie w wigilie, czekaliśmy do 6 tyg, aż serduszko biło ;)
My rodzicom powiedzieliśmy już 4 grudnia zaraz po wizycie u gina, który potwierdził pęcherzyk. A reszcie rodziny, dziadkom, ciotkom itp też w wigilię :)

reklama
Do góry