reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny bierzecie wit.D3 w ciąży bo u mnie w wit.jest 1000j a diabetolog kazała z powodu niedoboru brać aż 4tys j.i się trochę obawiam wizyta u giną w środę dopiero.Bierze mozaika ktoras2000 ???jeżeli tak to jaka ???
A skad ona wie ze masz niedobor?? Takie badanie kosztuje ponad 200zl na wit d3 , ja biore ogolnie d3 ale teraz jest sloneczko to zrezygnowalam ;) takie sloneczko na bodajze pol godziny gwarantuje ci tej witaminy ponad 20 tys jednostek ;) poczytaj o tym..
Ja biore to
Link do: Visanto Naturalna witamina D3 z lanoliny 4000 IU 60 kapsułek Jerzy Zięba

Was też tak kręgosłup boli ? Dzisiaj od rana chodzić nie mogę. Teraz na wieczór jeszcze gorzej jest. Do tego wrócił ból kości ogonowej i pojawił się jakiś dziwny w pośladku. Jak by mięsień, albo duży siniak..
Chodzić się nie da, teraz leżę i też boli :/
Pewnie od ciężaru już plecy wysiadają nie ?
U mnie to najgorzej jak cały Dzien na nogach, a później się poloze, to wtedy po chwili wstać nie mogę taki ból :p Dziś w nocy wstawałam raz na siku, bo za dużo piłam przed snem i później chwile zanim zasnęłam dostałam takiego dziwnego bólu jakby od dołu brzucha przechodzący aż do kości ogonowej dziwne to było :/ za chwile znow, później obróciłem się już na druga strone i zasnęłam. Tez nie wiem co to mogło być. Nie czułam żeby wtedy mała się ruszala

reklama
A skad ona wie ze masz niedobor?? Takie badanie kosztuje ponad 200zl na wit d3 , ja biore ogolnie d3 ale teraz jest sloneczko to zrezygnowalam ;) takie sloneczko na bodajze pol godziny gwarantuje ci tej witaminy ponad 20 tys jednostek ;) poczytaj o tym..
Ja biore to
Link do: Visanto Naturalna witamina D3 z lanoliny 4000 IU 60 kapsułek Jerzy Zięba
Przy niedoborach witaminy jak i przy jej zatruciu bada się poziom witaminy 25oh i jest to koszt u mnie 40 zl.
Natomiast i tym co Ty mówisz to jest witamina 1.25oh bada się ja w leczeniu krzywicy, osteoporozie i orzy kilku innych schorzeniach i faktycznie koszt wtedy jest od 200 zl w górę. I każdy lekarz zleca zbadanie tej pierwszej wersji.
Ja zimą biorę 5000 j witaminy d. Latem biorę 2000 j. W Polsce niby jest ciepło, słońce ale i tak przy tym klimacie mamy wszyscy zawsze niedobór.

Do góry