reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A nam się pokrzyżowały plany... samochód oddaliśmy w środę do mechanika i dalej go nie mamy - może będzie w poniedziałek. I głowa mnie boli od rana, pół dnia przeleżałam :(

Aj tak to jest niestety z mechanikiem, zawsze coś mu wypadnie i ma dodatkowe auto do zrobienia i nigdy na czas się nie wyrabia.. to może za mało piłaś i za mało powietrza?

Dziewczyny, miałyście tak, że przy wypróżnianiu się jak miałyście wysiłek to miałyście jakieś kłucia w brzuchu albo właśnie może to lekkie skurcze?

Bo ja tak dziś miałam i się przestraszyłam. Plus ten brzuch nadal twardy jak skala, już 24 h. Wzięłam dziś 3 tabletki magnezu i leżę już pół dnia, zobaczymy jutro.

I położna przychodzi co tydzień a później co dwa tak ? A jak karmie piersią to skąd mam wiedzieć ile dziecko je ? Czy tego nie muszę wiedzieć i ważne czy odpowiednio przybiera ?
Hmmm. Ciekawe pytania zadajesz :) więc wydaje mi się (podkreślam że to jedynie moje wydawanie nie potwierdzona wiedza) to położna ma swoją rozpiske ile razy i kiedy powinna u was być. W praktyce wygląda to tak że jak mamusia sobie radzi A położna odpuszcza, częstą praktyką jest podpisanie jej dokumentów na wszystkie wizyty przy pierwszej okazji ;) tak samo jak przed porodem powinna nas odwiedzać A w sumie mało która to robi. Mi moja powiedziała że jestem doświadczoną mama więc pewnie jej nie chce ;) (miała racje) ale jakby co to dzwonić. Będzie po porodzie.
Wydaje mi się również że każdy organizm jest inny. Taki malutki dzieciorkowy także i głównym wyznacznikiem rozwoju będzie tu przyrost masy A nie ilość zjadanego pokarmu.

Ja dziś leniwie. Odebrałam dziecko młodsze i jesteśmy już w komplecie. Zrobiliśmy zakupy w markecie. Mąż wychodzi wieczorem A ja będę szukać studia tatuażu w necie ;)

Zobaczcie. Może nie widać ale założyłam sobie na pępek obrączkę:D odwala mi z tego leniuchowania.... 20180616_180853.jpg

Załączniki

• 20180616_180853.jpg
    20180616_180853.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 108
reklama
Dziewczyny, miałyście tak, że przy wypróżnianiu się jak miałyście wysiłek to miałyście jakieś kłucia w brzuchu albo właśnie może to lekkie skurcze?

Bo ja tak dziś miałam i się przestraszyłam. Plus ten brzuch nadal twardy jak skala, już 24 h. Wzięłam dziś 3 tabletki magnezu i leżę już pół dnia, zobaczymy jutro.
Dziwne, że jeszcze czekasz..
Mnie martwiły napięcia brzucha, jak brzuch robił się twardy, parę minut i puszczalo. Ale bez przerwy żeby był taki twardy to jeszcze się nie spotkałam.
A jeśli chodzi o wypróżnianie to nic mnie nie kłuje. Chyba, że mam te zaparcia przy których po prostu umieram.

Do góry