reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czy Wy tez przybieracie tetaz okolo 0,4- 0,5 kg na tydzien?:/ kurczę tak dobrze się trzymałam, a w tym trzecim trymestrze idzie jak burza. Co prawda +8kg od początku, ale przeraża mnie to :D
Też tak mam ale to normalne no teraz dzieciaczku przybierają najwięcej. Ja mam już prawie 7kg na plusie i mam nadzieję, że jeszcze 2-3max. Zaczynałam ciążę z lekką nadwagą i tak będę miała co zrzucać. W poprzednich ciążach przytyłam 19 i 22kg i bardzo uważałam na to co jem, fitness do 8m-ca, bieganie za rocznym dzieckiem także się cieszę ze teraz 7kg bo w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam plus 16kg.

No u mnie ostatnio mądra teściowa że swoją córeczka wypaliły z tekstem do mojej córkicyt:"Ola a co zrobisz jak Iga będzie od Ciebie ładniejsza " no brak słów kretynki i tyle od razu powiedziałam Olu dla mamusi obydwie będzie najpiękniejsze to mnie przytulila a im powiedziałam że nie życzę sobie takich tekstów do dziecka bo nastawia go to negatywnie do jeszcze nienarodzonego dziecka to obrazone co zza głupie baby
Wiesz co ręce opadają i brak mi słów. Dobrze, że Twoje dziecko ma mądrą mamę☺
Ja sama tak o sobie mówię, jak mój chce mk coś powiedzieć A nie wie co to odgrywam ta scenkę ;)

Wiesz mi raz przebijali ale to było 8 lat temu i ogółem niby pamiętam ale czasu minęło sporo do tego wtedy w szoku byłam. Pamiętam też przyrząd jak taka igliczke jakby drut od dziergania szalikow;) nie wiem czy dobrze to nazywam ;)
Jejuś a to krzywdy w główkę dziecku tym nie zrobią przy przebijaniu? Strasznie to dla mnie wygląda.
A ja ciągle nie dostałam info z rossmana :(:( Pani przy kasie mówi że nie pokazuje jej w kasie przy skanowaniu kodu karty informacji :(:( logowałam się na stronę i jak byk mam małą zarejestrowaną.
A na kiedy masz w aplikacji termin porodu podany?ja podałam 6.08 i dostałam maila chyba w środę
Nie rezygnuj z forum.. nie musisz przeciez caly czas siedziec tu ;) ale fajnie gdy sie odezwiesz ,opowiesz co u ciebie itd.. jak urodzimy to tez bedzie malo czasu na forum.. ale zawsze cos sie kiedys tam napisze :p pozno masz wizyte.. mi moj tez jeszcze nie zrobil tych badan gbs :/ i nie wiem, czy to konieczne do szpitala?
U nas wynik na gbs jest obowiązkowy tak jak grupa krwi
To się zmieniło ileś lat temu ja już jak rodziłam 5 lat temu to musiałam mieć. Ja akurat mam wynik dodatni wiec muszę mieć podawany antybiotyk. Ja będę robiła badanie w połowie lipca czyli miesiąc przed porodem mam nadzieję że zdążę mieć wyniki. A jak nie na wszelki wypadek zgłoszę że poprzednio miałam dodatni żeby podali antybiotyki.
Gin mi mówił ostatnio , że nie jest powiedziane ,że jak w pierwszej ciąży miałam dodatni to teraz też. Mogę teraz mieć ujemny bo przecież dostałam antybiotyk przy porodzie i chyba na drugi dzień jeszcze. Tak mi się coś kojarzy że mi jeszcze wstrzyknęła w welflon na drugi dzień coś.
Ja będę miała pobierane na gbs 9.07 to będę wtedy 34+3 czyli w 35 tc
A na stronie szpitala powinnaś mieć gdzieś informacje jakich badań wymagają.
Przynajmniej u mnie jest.

No to się zmienia co jakiś czas, ja ostatnio się dziwiłam że podają noworodkom zastrzyk z witaminą K , kiedyś tak nie było tylko się suplementowalo D i K , dlatego nie kupuje witamin bo czekam co zaleca.
Tak samo jak patrzyłam jak teraz się wprowadza nowe pokarmy to też zupełnie inaczej niż ja to robiłam. Także jak widać wystarczy 5 lat i też jak dinozaur:p
O zastrzyku nie słyszałam. Ja dawałam właśnie wit D i K wg zaleceń pediatry. Też nie kupuje teraz żadnych witamin zobaczymy co pediatra powie.
A jak się miało kiedyś ujemny wynik to np teraz może być ujemny czy to nie ma znaczenia jak kiedyś było ? :)
Nie ma znaczenia co było kiedyś. W każdej chwili można to załapać.

Skoro masz 41 do porodu to masz tam wpisany termin ten sam co ja czyli 2 sierpnia [emoji16] więc dzisiaj mamy 34+1 czyli ROZPOCZĄŁ się 35 tydzień. Więc nie wiem czemu w tej apce nie masz już dzisiaj 35 tygodnia [emoji16][emoji16][emoji16]
Nie mam pojecia ,ale mi wyskakuje zawsze w sobote :p moze to od cyklu zalezy ile sie podalo? Bo jamialam krotkie cykle.. nie wiem :/

reklama
Czy Wy tez przybieracie tetaz okolo 0,4- 0,5 kg na tydzien?:/ kurczę tak dobrze się trzymałam, a w tym trzecim trymestrze idzie jak burza. Co prawda +8kg od początku, ale przeraża mnie to :D
Ja ostatnio przytyłam 1kg w ciągu tygodnia[emoji23] Zobaczę, jak będzie w poniedziałek, bo to mój termin zero jest[emoji23][emoji16] Zawsze się ważę i mierzę[emoji16]

Do góry