reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Powinno być teraz ktg robione obowiązkowo, tak mi lekarz powiedział i nawet na następnej wizycie daje mi do domu wypożycza sprzęt do samodzielnego ktg w domu żebym sobie robiła i wszystko sprawdzała :) za 50 zł wypożyczenie i mam siebie sprawdzać w domku, także byłam w miłym szoku ;)
Ja też jestem w szoku co Tobie lekarz daje do domu [emoji16]

Ja pytałam i lekarki i położnej w szpitalu i nie ma OBOWIĄZKU robienia ktg. To tylko dobra wola i zwyczaj szpitala/lekarza że chcą robić. Ale nie ma takiego obowiązku jeśli chodzi o jakieś prawo medyczne czy coś :)

Ja też jestem w szoku co Tobie lekarz daje do domu [emoji16]

Ja pytałam i lekarki i położnej w szpitalu i nie ma OBOWIĄZKU robienia ktg. To tylko dobra wola i zwyczaj szpitala/lekarza że chcą robić. Ale nie ma takiego obowiązku jeśli chodzi o jakieś prawo medyczne czy coś :)

No :) cieszę się, że ma takie podejście ten lekarz.

Tak tak, bardziej mi chodziło o to, że moim zdaniem dla dobra mamy i dziecka takie ktg powinno być robione minimum co 2 tyg już od tego 34 tyg ciąży

Widziałam coś na lipcówkach, że dzieciaczki się jeszcze obróciły :) też czuję, że Twój się obróci :)

A tak w ogóle wybraliście już imię na 100%? [emoji16]
Ej... czytasz mi w myślach[emoji23][emoji23][emoji23] Też się zastanawiałam dzisiaj, tzn byłam ciekawa imienia, czy już wybrali, czy jeszcze się wahają [emoji50][emoji16][emoji16]

@miloscwczasachpopkultury nawet nie wiedziałam że jest coś takiego żeby sobie samemu ktg robić. Wiesz jak to się nazywa może? Ja będę chodzić do szpitala bo w luxmedzie nie robią a w szpitalu robią raz na tydzień od 36 TC i od razu robią USG i badają na fotelu.

@klaudiaa975 ja podpalalam jako nastolatka czyli jakieś 15 lat temu. Moja mama paliła kiedyś jak smok 2 paczki dziennie teraz pali dalej ale z 2-3 dziennie ale opamiętała się dopiero jak zdrowotnie podupadla.. Dla mnie to jest okropne i cieszę się z ani ja ani mój mąż nie palimy. Jak czytałam o SIDS to właśnie ostrzegali żeby dziecko nie spalo w łóżku z rodzicami jak któreś pali papierosy. Ja bym na Twoim miejscu drążyła temat rzucenia bo może argument że dla córeczki bardziej przemówi:)
To fajnie masz w szpitalu z tymi badaniami od 36tc :)

Tak chyba większość Polaków kibicuje,, byle Niemiec nie wygral" idę zaraz do sklepu poszukać gaci xxxxxxxxxxxxL
No to się teraz chyba nasi faceci cieszą i cała PL też :p będą teraz sobie tłumaczyć, że jak Niemcy z grupy nie wyszli, to dla nas tragedii nie ma... jak tak będzie, to powiem, że to smutne, takie podejście.

No :) cieszę się, że ma takie podejście ten lekarz.

Tak tak, bardziej mi chodziło o to, że moim zdaniem dla dobra mamy i dziecka takie ktg powinno być robione minimum co 2 tyg już od tego 34 tyg ciąży
Ja miałam robione ktg w przychodni gdzie chodziłam do gin , co tydzień od 37 tyg, przynajmniej tak robią u mnie jeśli ciąża przebiega prawidłowo :)

reklama
Do góry