reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No to masz mega córkę! Ja mam 27 lat, a rosół robiłam 2 razy w życiu [emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie rosioła mężu robi, bo ja wychodzę z założenia, że:
wrzucam warzywka, mięsko i gotuję, jak marchewka jest miękka, to rosół gotowy.
Mój się pieści z tą zupą, ma być klarowna, wspaniała i powalać z nóg, koniecznie na kilku rodzajach mięsa.

reklama
Ani nie pospalam ani szafy nie skończyłam. Moje małe szkodniki tak mnie zaabsorbowaly że nic innego nie miało sobie równych. No nic. Jutro w końcu też jest dzień;)

W Rossmanie je mają politykę że kobiety w ciąży są poza kolejką i panie kasjerki mają obowiązek poprosić bez kolejki. Ale ja się nie cackam od razu ode do przodu. Niestety u mnie nie było pieluszek także lipa. Nie będę specjalnie jeździć i szukać jak będę gdzieś przy okazji i będą to super jak nie to trudno kupię normalnie.
Moja mama poszła odebrać i Pani przy kasie powiedziała , że nie mają takiej promocji. Dopiero przy wydaniu jakiejś kwoty pieniędzy, bo oni od grosza nie mają jak odebrać vatu czy coś. Nie wiem. Pójdę sama w sobote , ciekawe co mi powiedzą ;)

A ja się urodziłam w Lubaczowie :D
Mój tato pochodzi z tych stron :) mieszkała może gdzieś tam ? Tata mieszkał w horyncu Zdroju, jak ktoś z tamtych okolic to taka dość znana miejscowość :)
No to super wieści z wagą Małego! Widzisz tak się martwiłaś, a tu jeszcze niezły klocuszek może się urodzić jak będzie dalej tak przybierał :*
Czyli co luzujesz się już? [emoji16]
Luzuje jak luzuje. Trochę się myślami uspokoiłam no i pewnie bez wyrzutów sumienia pojadę np w sobotę pod wesele [emoji39]
Widziałam coś na lipcówkach, że dzieciaczki się jeszcze obróciły :) też czuję, że Twój się obróci :)

A tak w ogóle wybraliście już imię na 100%? [emoji16]
Niech ten mały robi co chce byle nie chciał wyjść wcześniej i był zdrowy a reszta to mi obojętne [emoji39] co do imienia to jeszcze nie wybraliśmy .. mąż wybrał tego Przemka ale nie wiem do końca czy ja tego chce [emoji39]
No :) cieszę się, że ma takie podejście ten lekarz.

Tak tak, bardziej mi chodziło o to, że moim zdaniem dla dobra mamy i dziecka takie ktg powinno być robione minimum co 2 tyg już od tego 34 tyg ciąży
A może detektor tętna płodu ? W sensie że bedziesz sobie sprawdzała jak bije serduszko ale skurczy nie będzie widać ? No nie wiem . Ja się nie spotykałam żeby gdzieś dawali małe ktg :D
Ej... czytasz mi w myślach[emoji23][emoji23][emoji23] Też się zastanawiałam dzisiaj, tzn byłam ciekawa imienia, czy już wybrali, czy jeszcze się wahają [emoji50][emoji16][emoji16]
Mój syn ciągle jest Bobkiem ..
Czyli będzie " Bob '' albo kluska [emoji23][emoji23] a tak serio to
Wahają sie wahają [emoji23][emoji23]
Ja ciągle próbuje nakłonić męża do zmiany. W grę wchodzi Michał , Filip , Tymon i zawsze podobał nam się Aleksander. Zrezygnowaliśmy bo że dużo Olków ale nie wiem czy nie wrócę do tej propozycji bo innego porozumienia nie widzę [emoji23][emoji23]

Mi ten folic nie pomaga właśnie i planuję kupić inny.
Podobno ten jest dobry. Koleżanka ma anemię, brała podczas ciąży i bierze do dziś.
Zobacz załącznik 871526
O właśnie ja to brałam, ale po 4 dniach krew z nosa i ciagle powtórka z rozrywki, ostatnio jakiś lekarz powiedział mi w szpitalu, ze powinnam brać na czczo, nie sądziłam żeby to coś pomogło i tak tez było, po 4 dniach to samo... Ciekawa jestem wyników oby tylko gorzej nie było jak ostatnio :/

Też was tak często meczy zgaga pod wieczór? [emoji24][emoji24][emoji24]
W ogóle nie mam. Całą ciążę nie miałam na szczęście[emoji16]
Moja mama poszła odebrać i Pani przy kasie powiedziała , że nie mają takiej promocji. Dopiero przy wydaniu jakiejś kwoty pieniędzy, bo oni od grosza nie mają jak odebrać vatu czy coś. Nie wiem. Pójdę sama w sobote , ciekawe co mi powiedzą ;)
Ja wczoraj odebrałam i nic nie kupowałam [emoji16] Coś chcieli twoją mamę spławić[emoji852]
Mój tato pochodzi z tych stron :) mieszkała może gdzieś tam ? Tata mieszkał w horyncu Zdroju, jak ktoś z tamtych okolic to taka dość znana miejscowość :)Luzuje jak luzuje. Trochę się myślami uspokoiłam no i pewnie bez wyrzutów sumienia pojadę np w sobotę pod wesele [emoji39]Niech ten mały robi co chce byle nie chciał wyjść wcześniej i był zdrowy a reszta to mi obojętne [emoji39] co do imienia to jeszcze nie wybraliśmy .. mąż wybrał tego Przemka ale nie wiem do końca czy ja tego chce [emoji39]A może detektor tętna płodu ? W sensie że bedziesz sobie sprawdzała jak bije serduszko ale skurczy nie będzie widać ? No nie wiem . Ja się nie spotykałam żeby gdzieś dawali małe ktg :DMój syn ciągle jest Bobkiem ..
Czyli będzie " Bob '' albo kluska [emoji23][emoji23] a tak serio to
Wahają sie wahają [emoji23][emoji23]
Ja ciągle próbuje nakłonić męża do zmiany. W grę wchodzi Michał , Filip , Tymon i zawsze podobał nam się Aleksander. Zrezygnowaliśmy bo że dużo Olków ale nie wiem czy nie wrócę do tej propozycji bo innego porozumienia nie widzę [emoji23][emoji23]
Weź Michał Filip , albo Filip Michał, co nie @Maljan?[emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
Mój tato pochodzi z tych stron :) mieszkała może gdzieś tam ? Tata mieszkał w horyncu Zdroju, jak ktoś z tamtych okolic to taka dość znana miejscowość :)
Moi rodzice mieszkali tam tylko pare miesiecy po moich narodzinach ;) Moja mama z tamtąd pochodzi, Horyniec Zdroj to rzut beretem od wioski moich dziadków. Uwielbiam tam jezdzic, ostatnio byłam na początku maja ;)

Do góry