miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dlatego napisałam że w 32 za szybko nawet gdyby w 34 miała urodzić a skoro można by to wstrzymać to zawsze lepiej no i na Płocka podać sterydy zawsze bezpieczniej.Czop może wylecieć 2 tyg przed terminem a może i 1 dzień przed terminem zwłaszcza że tu ciąża jeszcze wczesnaCzop może nawet 2-3 tyg przed porodem odchodzić powoli w kawałkach także możliwe, ze już maleństwo chce wyjść w 34/35 tyg
Ale czop może odejść i jeszcze kilka tygodni nic się nie wydarzy.O kurde ja bym to sprawdziła na IP lub gdzieś u gina bo jesteś jeszcze daleko do porodu a tu czop odchodzi ????
Do 2 max ja bym się nie bała odejścia Czop w 35 czy dalej ale w 32 to za szybkoAle czop może odejść i jeszcze kilka tygodni nic się nie wydarzy.
Było go mało ale No był i nie ma możliwości żeby było to coś innego, czytałam ze jednej czop odszedł w 32tyg a urodziła w 41tyg, nie ma reguły , muszę obserwować i się umówić na wcześniejszy termin bo teoretycznie wizytę mam dopiero za 2 tyg, na szczęście mała aktywna jak zwykleDo 2 max ja bym się nie bała odejścia Czop w 35 czy dalej ale w 32 to za szybko
Możliwe.Czop może nawet 2-3 tyg przed porodem odchodzić powoli w kawałkach także możliwe, ze już maleństwo chce wyjść w 34/35 tyg
Trzymaj się kochana. Byle do 34 tygodnia :** to już w miarę bezpieczny tydzień. A masz możliwość luteinę sobie załatwić ? Magnezu więcej ?Zadzwoniłam na izbę przyjęć okazuje się ze tylko Kopernika i Ujastek mogą mnie przyjąć bo mam za młoda ciąże, tam nie szło się dodzwonić, bo u nich zawsze młyn, wiec postanowiłam zadzwonić do swojego ginekologa na urlopie hehe, mam sprawdzać do niedzieli czy mi się nie nasilają skurcze i ewentualnie dzwonić w niedziele to się będziemy umawiać, stwierdził ze śmiało mogę do niego dzwonić, z tego wszystkiego aż mnie przestało wszystko bolec heh, ja się urodziłam w 34tyg wiec może to dziedziczne... najlepsze jest to ze nie pracuje, nie mam dzieci ani za dużych obowiązków, leżę i ze tak powiek kwicze i i tak złe, a byłam 2 tyg temu u ginekologa i było wszystko książkowo
Super ze wszystko okZ Jagódka wszystko ok![]()
Jutro zaczynamy 33 tydzień, waży 2100
Z pomiarów jest idealnie w termin z OM na 17.08
Szyjka tak wysoko, mówi że ledwo dosiega haha![]()