reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ania na pewno od skończonego 38 tygodnia ? Kilka razy już tu było pisane że 37+0 i jak wpisuje w google 37 tydzień ciąży to pisze że ciąża donoszona [emoji4]
Ja to już się trochę gubię w tych tygodniach dlatego średnio sobie liczę .. [emoji23][emoji23] mam plan wytrzymać do sierpnia i tego się trzymam , tygodnie szybciej nie zleca [emoji23]
U nas w szpitalu traktujea 37+0 jako ciąża donoszona :)
To najważniejsze[emoji16] Ja się martwię o psa teściowej...bokser, odkąd się wyprowadziliśmy jest mega zazdrosny o mnie. Jak tam jedziemy, to czuje się jakby był moim cieniem[emoji23] i średnio lubi dzieci [emoji852] dzieci sąsiadów w niego zawsze czymś rzucały, jak były małe
To że do obcych taki jest to nie znaczy że dla Twojego też. To że chodzi za Tobą i pilnuje to już dobry znak. Czuję Twoje hormony i potem dziecka może pilnować tak samo.
Mój kotek też koło mnie leży i nam mruczy [emoji173]️
Zobacz załącznik 872211
Moja to taki pieszczoch nie jest [emoji23]
Witam Was po całym dniu nieobecności, muszę nadrobić 560 wiadomosci, nie wiem jak to zrobię, tym bardziej zwracając uwagę na godzinę, która mamy już na zegarze. Ja dziś w sumie na spontanie wybrałam się na weekend do przyjaciółki i w zasadzie nie miałam czasu tu zajrzeć w ciągu dnia :( Dzien mega intensywny. Podroz pociągiem, obiadek w ulubionej restauracji, zakupy, odwiedziny koleżanki, która niecałe 3 miesiące temu została mama, później już chill w domu przy płoteczkach. Dopiero teraz polozylam się do łóżka i mam chwile, żeby do Was zajrzeć. Dziś spotkałam się z bardzo miła panią w DM ( drogeria coś takiego jak rossmann). Usłyszała, ze z koleżanka mówiliśmy po polsku i do nas 'Dzien dobry' i już reszta po polsku cały czas. Pod koniec powiedziała, ze dla mnie tez coś ma, mimo ze to moja koleżanka robiła zakupy. Podarowała mi taka malutka torebeczkę i w srodku były takie podręczne chusteczki nawilżane, kremik, jakaś herbatka i jeszcze jakaś jedna próbka chyba balsamu do ciała, wszystko dla dzidziusia :) Bardzo miło mi było. Zapytała jak dużo mi jeszcze zostało do konca. Powiedziała, zebym uważała w te upały i Piła dużo wody. Normalnie wraca wiara w ludzi :D Byłam mega zaskoczona :)
Ja ci powiem że jestem zwolenniczka karmienia piersią ale nie osądzam nikogo kto nie Karmi . Każdy ma swój wybór :)

Tylko troche nie rozumiem jak można podjadę decyzję że się nie chce karmić nigdy tego nie robiąc ? Moim zdaniem jak już stworzyliśmy dzidziusia to chociaż należy spróbować bo to jednak faktycznie niby najlepsze co możemy mu dać . Jeśli wtedy źle się czujemy to róbmy co chcemy [emoji57] ale jestem tolerancyjna i pomimo wyrobionego swojego zdania szanuje każde :)

Przykład z mojego życia. Jako 15 latka powiedziałam sobie że nigdy nie chce uprawiać seksu bo to obrzydliwe . Coś czym się siusia wkłada się do mojej małej . Fuj fuj . Chwilę żyłam z tym przekonaniem. I jak się okazało byłam głupia . Na szczęście spróbowałam !!! I później bez zastanowienia podjęłam decyzję co z tym dalej zrobić [emoji4][emoji4]
Ja wczoraj mijalam gościa, dziadek. Ukłonił się i powiedział szczęść Boże przyszłej mamie. Zaskoczył mnie trochę. Bo przepuszczanie w kolejce to już przyzwyczajona, ale nikt mi jeszcze Błogosławieństwa Bożego nie życzył.

reklama
Z tymi tygodniami widzę że ciągle dyskusję mamy na forum:) jak byłam w czwartek u lekarza miałam 33+3 i powiedziałam tak to wpisał 34. Ale wiem że u mnie w szpitalu liczą skończone tygodnie więc jestem w 33 według nich. Tak samo jeśli chodzi o wcześniactwo to ciąża donoszona a to 37 TC ale skonczony czyli 38 zaczęty.

Wiecie że ja nie lubię zwierząt i teraz jestem bardzo niepocieszona bo właśnie wszędzie gdzie są koty to łażą za mną krok w krok k chcą się łazić włazić na kolana i do brzucha się przytulać. Niektóre takie wytrwale że nie idzie ich przegonić.
A moj kotek do mnie sie w ogole nie klei :D co z nim nie tak? :)

reklama
Mój ginekolog i endokrynolog tez liczą skończone tygodnie a nie zaczęte, jeżeli każdy by liczył zaczęte to ciąża trwałaby 41tyg a nie 40.
Dokładnie tak. Dobrze napisane [emoji8][emoji8]
dzień dobry ;) u mnie dzisiaj chłodno..15 stopni :D a wczoraj było tak duszno i 27/28 stopni :) zaraz zjem śniadanie, wstawię pranie, drobne zakupy, sprzątanie..typowa sobota :p
Mi taka pogoda odpowiada :)
Tym bardziej że u nas ocieplają strop wiec przynajmniej chłopom nie jest gorąco jak muszą beton nosić :)

Wstałam o 7 zrobiłam im śniadanie , kawy. sama zjadłam kanapki a teraz wróciłam się do łóżka. Chyba z dwie godziny jest jeszcze moje [emoji4][emoji4]

Do góry