reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja sie w nocy tez zastanawialam czy to to ale bole byly co 40 minut wiec to troche za rzadko. Ale z drugiej strony trwaly po 10-15 minut. W sumie razem obudzilam sie 6 albo 7 razy przez te skurcze wiec bede dzisiaj nieprzytomna. A skurcze nadal mam. A Ciebie od kiedy mecza te bole przepowiadajace?

Na 10.20 mam dentyste wiec powoli musze wstawac.. Oby mnie skurcz nie chwycil u dentysty bo mu na tym fotelu bede ruszac :(

Ale śliczne to łóżka;) przeszły Tobie juz te nocne bóle czy nadal Ci wracają?
Juz jakis czas mnie mecza ,ale glownie w nocy..

@Gienio no przesliczne sa te pokoje ❤❤❤ [emoji7] dzieci sie uciesza [emoji7]

reklama
Właśnie dzwoniłam do szpitala i okazało się że przez remont musieli zmienić zasady dotyczące ktg i teraz robią dopiero prawie w terminie porodu. Wyznaczyła mi Pani na 09.08 ale nie wiem czy ja w takim razie dotrwam :p dokładnie na 09.08 mam termin z USG no ale zobaczymy.

Dowiedziałam się że przez remont jest troszkę ciaśniej cokolwiek to znaczy:) tak czy siak mi zależy na opiece w tym szpitalu a na 2-3 dni dam radę . Może część kobiet zrezygnuje z porodu u nich właśnie przez remont i nie będzie tak źle:)

Hej dziewczynki :) to ja kobieta z menopauza hahahah :D
U Nas od rana leje ale w sumie nawet dobrze, jest czym oddychac:)
Każda z Was ma jakieś skurczy a ja nic kompletnie nic tylko śpię, sikam i tak na zmiane hehe :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)
Moja dopiero we wtorek, juz nie mogę się doczekać:)

No właśnie miałam Ci pisać, że ty tak czekasz na wody, a one mogą nie odejść w domu. Sama się zastanawiam jak rozpoznać, że to już to. Niby skurcze powinny być regularne i coraz częstsze. Ale nie wszystkie dziewczyny mają regularne...
No wlasnie.. kazda ciaza jest inna ,moga pojsc wody,a nie musza,moga byc skurcze ,a nie musza.. wiec jesli dzis w nocy nie dam juz rady z bolem to jade do szpitala.. mimo ze nie chce.. a jesli bedzie ok to jutro mam wizyte i zobaczyny co gin mi powie.. ;)

Wow, ale od rana napisalyscie :) już nadrabiam.

I dzień dobry :) u nas deszczowo i chłodno, także idealnie.

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.
Wydaje mi się, że przepowiadające. Porodowe są chyba wtedy jeśli są coraz silniejsze i coraz częstsze. A jak przechodzą po jakimś czasie zamiast się nasilać, to przepowiadające

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
Spokojnie, tydzień może jeszcze wytrzymacie w dwupaku :) ja już 2 tyg chodzę z rozwarciem [emoji14]

reklama
Do góry