reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja się nie znam ale mój starszy syn okręcił się pępowiną podczas porodu. 2 dni przed porodem miałąm wizytę u swojego gina i nie był okręcony, przy przyjęciu na porodówkę też nie widzieli, żeby byl okręcony. Dopiero jak po 12h tętno zanikało, szybka decyzja o cc i dopiero po cc mi powiedzieli, że młody okręcony pępowiną podczas porodu.
Mi też lekarz mówił teraz w szpitalu jak byłam , że w każdej chwili może się okręcić. W 38 TC miała pępowinę wokół barków , a w 39 już kolo nóżek. Dlatego trzeba kontrolować, zwłaszcza w ostatnich tygodniach i przy końcówce, bo dziecko ma zbyt mało miejsca żeby sobie poradzić w razie problemu.

Ale w sensie, że zrobiły wam się mniej jędrne? Bo moje właśnir przeciwnie, takie większe i pełniejsze - fajne [emoji16] Tylko z rozstępami niestety :(
Powiem Ci tak..[emoji16] Wcześniej miałam miseczkę C. Były duże i były powiedzmy ok.. ale zawsze miałam problem z ubraniami, sukienki itd...w cyckach się nie mieściłam[emoji23]
Teraz niby dużo nie urosły, ale oklapły... nie są w ogóle pełniejsze. Na początku ciąży były... teraz to wyglądają strasznie i opierają mi się na brzuchu[emoji23][emoji23][emoji23] porażka. To jest mój kompleks od lat.. mojemu mężowi się podobały i podobają, ale mnie już gorzej [emoji85][emoji85][emoji85]

Hmm, nie wiem jaki dopuszczalny, a dużo robisz i chodzisz czy przy leżeniu pół dnia taki? Może to przez pogode. Ja nie pomogę, bo ja np mam zawsze na wizycie idealne ciśnienie itd czyli 117/75 itd
Kochana ciśnienie ciśnieniem, ale tętno to co innego [emoji14]
Ja np ciśnienie mam bardzo niskie 90-100/55-65, a tętno mam 110-120 :) czasem potrafilam mieć skoki nawet do 130. Tętno to prędkość bicia serca :* a te dwie wartości ciśnienie :*

reklama
No u nas jest sklep firmowy Zielonej budki i teraz na wakacjach kaktusy te wodne były nawrt po 20, 30gr /szt więc jak jechaliśmy to pół zamrażarki lodów miałam dla dziecka [emoji23]
No właśnie jak czytalam o tych kaktusach to mi tak przeszło przez głowę, że któraś z Was kupowała tak tanio o tak dużo. Ale nie pamiętałam która. A To Ty ! :D

Do góry