reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wstyd się przyznać ale ja swojej małej jeszcze nic z zabawek nie kupiłam. Nie wiem co bym mogla. Czym bawi się 2.5 miesięczne dziecko ? Ładnie zajmuje się sobą , ale chciałabym zeby coś miała swojego do zabawy.. co wy kupujecie maluchom ?

reklama
Dokadnie :) tutaj któraś z Was wrzuciła linka o fazach snu dziecka i dziecko ma fazę aktywna i nieaktywna snu, one są na przemian ciagle i gdy odłożysz dziecko w fazie snu aktywnej to każdy szmer jest je w stanie wybudzić itd dlatego po uspaniu najlepiej z 25 min mieć jeszcze dziecko na sobie przytulone dla pewności :) ja tak zawsze od początku robię i nie mam problemów w ciągu dnia z małą i jej spaniem, bo przesypia mi 2/3 dnia na luzie i jest spokojna dzięki temu, bo wyspana i wiaodmo sen to zdrowie.
Racja,coś jest z tymi fazami snu. Jednak moja od kilku dni usypia sama... jak wiem że zbliża się jej zmęczenie odkładam do łóżeczka, daje smoka, przykrywam i usypia. Jak że zmęczenia już krzyczy i płacze to tule,wkładam smoka, czekam aż się uspokoi i nie śpiąca odkładam. Czasem muszę parę razy włożyć smoka, czasem nie. Dużo zależy od tych faz,ale dużo też od raz dziecu:D czy są w skoku rozwojowym np. I wiadomo,że lepiej żeby zasnęła w jednym miejscu i w nim się obudziła. A nie na raczkach zasypiać,potem się przebudzi A tu łóżeczko. Trochę z moja walczyłam,ale idzie coraz lepiej. A ile czasu w ciągu dnia zyskalam:) wiadomo,że zdarza się że muszę ja uspac na rękach, bo łóżko parzy,ale teraz zdecydowanie więcej sama usypia:)

Wczoraj rozmawiałam z mężem na temat naszej ewolucji. On ewoluował że wstydliwego młodego mężczyzny w faceta, który prowadzi szkolenia dla 150 osob;) A nasza córka przez te 2 miesiace też tak się zmieniła że szok. Na początku płakałam że nic zrobić nie mogę przy niej...teraz wszystko idzie ku lepszemu;) żadna z trudnych chwil nie trwa wiecznie:) może być tylko lepiej:)

Tzn nie wiem czy azjatyckie ale sa i czarne i bez kropek.. rozne ;) ja tam ich nie wywalam niech sobie zimuja ;) ale serio jest tego masa, baaaa rzesza [emoji23] biedronkowa armia [emoji23]

Ja wystawiam na dwór bo wydaje mi się że powinny zimować sobie w naturze. Później w domu hibernują i wyglądają jak martwe i ludzie wywalają do śmieci często nie wiedząc że śpią. Poza tym biedronkami w liściach żywią się pewnie jeże :) o ile ludzie liści nie spalą :/

Wstyd się przyznać ale ja swojej małej jeszcze nic z zabawek nie kupiłam. Nie wiem co bym mogla. Czym bawi się 2.5 miesięczne dziecko ? Ładnie zajmuje się sobą , ale chciałabym zeby coś miała swojego do zabawy.. co wy kupujecie maluchom ?

Klaudia chociażby misia jak jej pokażesz to będzie git. Musisz rozwijać maluszka. Oni obserwuje, uczy się:) cokolwiek kupisz będzie dobre. Coś co brzęczy czy coś kolorowego co pobudzi mózg do rozwoju.

Ja jestem dziewczyny po kontroli i szczerze mówiąc myślałam że po tym wskoczę "na konia" :D ...... ale się dowiedziałam że jeszcze nie mogę bo mimo że.rana się już w.miarę zagoiła to mam krwiaka :( i jak gin to powiedział mogę eksplodować.
Eeeeh

Ja jestem dziewczyny po kontroli i szczerze mówiąc myślałam że po tym wskoczę "na konia" :D ...... ale się dowiedziałam że jeszcze nie mogę bo mimo że.rana się już w.miarę zagoiła to mam krwiaka :( i jak gin to powiedział mogę eksplodować.
Eeeeh
O rany .. to jeszcze trochę wstrzemiezliwosci. I co teraz z tym zrobia ? Do szpitala cię skierował czy czekać aż sam się wchłonie ?

reklama
Do góry