Dokładnie.Czyli ja idę na roczny macierzyński i np. w tym okresie Mąż może wziąć 2 tyg ojcowskiego i to nie pomniejsza mojego urlopu - dobrze rozumiem?![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dokładnie.Czyli ja idę na roczny macierzyński i np. w tym okresie Mąż może wziąć 2 tyg ojcowskiego i to nie pomniejsza mojego urlopu - dobrze rozumiem?![]()
Ja też dziś się budziłam co chwila, mały się wiercił, mnie co chwila bolał brzuch, też miałam taki napięty i do tego była taka burza że nie szło usnąć :/No niestety zaczęła się środa. Pociesza mnie chociaż to, że dzisiaj tak boleśnie się spinało, że aż się budziłam co chwila, ale nadal daleko do konkretów. Jedziemy na ktg dzisiaj, dopytam o przyjęcie w niedzielę i zwolnienie.
Najbardziej dziwi mnie to, że ok, leżę na tym ktg i czuję, że brzuch się bardzo napina, boli podbrzusze, robi mi się źle, a na ktg równa kreska. To co to kurde musi być, żeby tam się coś zarejestrowało? :/ codziennie budzę się z płaczem, że zaczął się kolejny dzień i coraz bliżej niedzieli...
Ja idę na dokładnie taki sam i mąż też bierze odrazu te dwa tygodnie, plus należą się jeszcze dwa dni okolicznościowe z tytułu urodzenia dziecka więc też je wykorzystaCzyli ja idę na roczny macierzyński i np. w tym okresie Mąż może wziąć 2 tyg ojcowskiego i to nie pomniejsza mojego urlopu - dobrze rozumiem?![]()
My mamy innego planaJa idę na dokładnie taki sam i mąż też bierze odrazu te dwa tygodnie, plus należą się jeszcze dwa dni okolicznościowe z tytułu urodzenia dziecka więc też je wykorzysta
Jesli chodzi ci o L4 dla męża na opiekę nad tobą, to moze go wziąć tyle, ile chce (max 2tyg) i to od momentu kiedy ty wyjdziesz ze szpitala.A to nie jest tak, że okolicznościowy można wziąć jak się przedstawi akt urodzenia czyli dopiero po zarejestrowaniu dziecka w urzędzie?
A wiecie, czy tego zwolnienia lekarskiego na opiekę może wziąć tylko tydzień? Mój tak by wolał i tak już od 2 tygodni go nie ma w pracy... Te 2 tygodnie ojcowskiego chyba w październiku dopiero.
Tak, do okolicznościowego potrzebny jest akt urodzenia dziecka, ale pracodawca zazwyczaj dopuszcza jak sie urlop bierze w okolicy narodzin, czyli np. Dwa dni przed czy coś :-) czyli np. Ustala się z pracodawcą, że ten dzień to będzie urlop okolicznościowy, a akt urodzenia to tylko formalność.A to nie jest tak, że okolicznościowy można wziąć jak się przedstawi akt urodzenia czyli dopiero po zarejestrowaniu dziecka w urzędzie?
A wiecie, czy tego zwolnienia lekarskiego na opiekę może wziąć tylko tydzień? Mój tak by wolał i tak już od 2 tygodni go nie ma w pracy... Te 2 tygodnie ojcowskiego chyba w październiku dopiero.