reklama
Witam wszystkie sierpniowe mamy... dwie kreski zobaczyłam 11 grudnia w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki. Od 27.12. wiem że oprócz zarodeczka i bijącego serduszka w mojej macicy jest tez 2 cm krwiak.... to moja pierwsza ciąża i jestem przerażona....
A jakie dostałas zalecenia? Lezenie? Duphaston? Mysle ze bedzie dobrze, powolutku się wchłonie.
Limonkaaa88
Fanka BB :)
Gratulacje dla nowych mamuś
Moja mamcia też do mnie mówi nie jedz tyle bo będziesz gruba. Hehehe no ale jak niektórzy tyja po 30kg to dużo. Moja mama w obu ciazach do 13kg więc myślę że będzie podobnie. U mnie nic nie widać płasko narazie ale jak gadam z koleżankami po ciąży to mówią że w pierwszej to nawet w 4/5 miesiącu widać brzuch tak samo było u mojej szwagierki a w drugiej ciąży jak już wsio rozciagniete to w 3 miesiąci brzuchol się pojawią
dlatego ja też myślę że jeszcze trochę poczekam na brzuszek 
Moja mamcia też do mnie mówi nie jedz tyle bo będziesz gruba. Hehehe no ale jak niektórzy tyja po 30kg to dużo. Moja mama w obu ciazach do 13kg więc myślę że będzie podobnie. U mnie nic nie widać płasko narazie ale jak gadam z koleżankami po ciąży to mówią że w pierwszej to nawet w 4/5 miesiącu widać brzuch tak samo było u mojej szwagierki a w drugiej ciąży jak już wsio rozciagniete to w 3 miesiąci brzuchol się pojawią
Ja w pierwszej ciąży przytyłam bardzo dużo, bo ponad 25kg [emoji85] ale jadłam wtedy wszystko co popadnie i nie robiłam nic. Teraz prowadzę zupełnie inny tryb życia. Dużo ćwiczyłam i jeśli wszystko będzie ok to dalej będę ćwiczyć. Zobaczymy czy tym razem nie zgubią mnie ciążowe zachcianki [emoji6]
Ja przytylam 9 kg w ciazy z synkiem, ogolnie to 5 kg, ale 4 nadrobilam w Swieta, siedzialam i jadlam, ale ja pierwsze 4 miesiace malo jadlam, cukier mi skakal i musialam sie pilnowac, no i ja startowalam z 99 kg jak zaszlam
Witaj, krwiak pewnie szybko sie wchlonieWitam wszystkie sierpniowe mamy... dwie kreski zobaczyłam 11 grudnia w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki. Od 27.12. wiem że oprócz zarodeczka i bijącego serduszka w mojej macicy jest tez 2 cm krwiak.... to moja pierwsza ciąża i jestem przerażona....
Nic.... normalnie funkcjonować i przyjść na wizytę po nowym roku .A jakie dostałas zalecenia? Lezenie? Duphaston? Mysle ze bedzie dobrze, powolutku się wchłonie.
B
bibiU
Gość
Witajcie [emoji7] wczoraj miałam wizytę [emoji7] serduszko bije pięknie 170, dziecko ma 2,5 cm [emoji7] następna wizyta to już prenatalne [emoji7] a to mój skarb, [emoji8]
martoosia04
Witajcie [emoji7] wczoraj miałam wizytę [emoji7] serduszko bije pięknie 170, dziecko ma 2,5 cm [emoji7] następna wizyta to już prenatalne [emoji7] a to mój skarb, [emoji8]Zobacz załącznik 928914
Piękny maluszek [emoji7][emoji7][emoji7] jak się ślicznie ułożył! [emoji7][emoji7][emoji7] może ja nie ekspert, ale z nuba to wyglada jak chłopiec [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Aj, nie mogę się doczekać kiedy ja podejrzę swojego [emoji7][emoji173]️
reklama
paulina1994
U mnie standardowo sprzątanie, obiad później może jakiś spacerHaj laski, co porabiacie w sobotni deszczowy dzionek? Ja od rana gary, dzis robie kluski szare z kapustka do wybory boczek lub kielbaska z cebulka a na jutro zaszykowalam juz wszystko na kotlety mielone (o dziwo az tak mi mieso juz nie smierdzi), zrobilam pranie, Nataniela ciuszki musialam wyprac, jutro prasowanie. Chlop dzis na nocke, takze samotny wieczor mnie czeka, ale coz pracowac trzeba.