reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny wy tez macie tak duzo śluzu? Dzis na zakupach mowie kurde no tak mokro mam jak nic najgorsze... Zostawilam męża Lece do toalety w markecie ale wkładka czysta tylko duzo śluzu. Mialam juz najgorsze mysli

Ja dziś miałam podobnie byliśmy na zakupach a mnie oblały gorące poty, takie skurcze brzucha dostałam jak nigdy w życiu, mówie to na bank koniec. Okazało się,że to biegunka takie jaja mi wywołała a ja myślałam że umrę czegoś takiego nigdy nie miałam do teraz mnie jelita bolą 😨

reklama
Dziewczyny, ja na serio nie czuję się już młodo. Mam 34 lata, skończyłam 8 grudnia, ale już od stycznia łapię się na darmowe prenatalne z powodu wieku. Co zrobić. Przed ciążą też jechałam na Duphastonie i Eurhyroxie, ale TSH poszło jak szalone w górę, i dawka od razu podwyższona. No i wiadomo, siły już nie te, gdzie te imprezy do rana, pijackie weekendy, nieprzespane noce, brak kaca. Teraz jak poimprezuję do 23 w piątek to trzyma jeszcze w niedzielę [emoji41] a swoją drogą to czuję się okrutnie zmęczona, przed ciążą ćwiczyłam i to dużo, a teraz mam zakwasy jak uda mi się podnieść pilot od telewizora. Nie mówię już o tym że jutro muszę wykąpać psa i mocno się nadwyrężę wsadzając go do wanny (a nie waży nawet 10kg) [emoji85]

Ha! To Cię pocieszę :D jestem starsza, bo jestem z 6 sierpnia 85’ ;)
Ale tak na poważnie, to pomimo tego, ze tez jestem przerażona trochę tymi prenatalnymi, ze alkohol już nie smakuje tak jak kiedyś i każda imprezę trzeba było odchorować 3 dni :D to patrząc na nas to chyba znalazłyśmy się w samym kwiecie wieku [emoji847]🥰

Dziewczyny, ja na serio nie czuję się już młodo. Mam 34 lata, skończyłam 8 grudnia, ale już od stycznia łapię się na darmowe prenatalne z powodu wieku. Co zrobić. Przed ciążą też jechałam na Duphastonie i Eurhyroxie, ale TSH poszło jak szalone w górę, i dawka od razu podwyższona. No i wiadomo, siły już nie te, gdzie te imprezy do rana, pijackie weekendy, nieprzespane noce, brak kaca. Teraz jak poimprezuję do 23 w piątek to trzyma jeszcze w niedzielę [emoji41] a swoją drogą to czuję się okrutnie zmęczona, przed ciążą ćwiczyłam i to dużo, a teraz mam zakwasy jak uda mi się podnieść pilot od telewizora. Nie mówię już o tym że jutro muszę wykąpać psa i mocno się nadwyrężę wsadzając go do wanny (a nie waży nawet 10kg) [emoji85]

A jakie miałaś TSH przed ciąża?

Miesiąc przed 1,67. A w piątym tygodniu już ponad 3 [emoji52]

O kurka, ja w 8dc miałam 1,91. Teraz wychodzi, ze jestem w 4+3tc ale jeszcze TSH nie badałam. Dopiero 02.01 będę na badaniach.
Od 11.12 biorę 75-tke 5 dni w tygodniu, 2 dni 50.
Tydzień temu dowiedziałam się ze jestem w ciąży. A jestem już na wyjeździe świątecznym :/
Ech ta tarczyca, dowiedziałam sie o niej 4 mce temu dopiero, i sam z nią problem

Ja wlasnie dzis kupilam magnez i zamierzam go brac w ost ciazy bralam potas i magnez. Wgl miałam tez acard, heparyne, witaminy, zurawit, nospe, dopegyt i dieta cukrzycowa. Jutro musze zadzwonic umówić sie na usg mam nadzieje ze lekarz zaraz po nowym roku bedzie przyjmować.
Mnie w pierwszej ciąży tez ciągnął prawy jajnik, tak jak na owulacje, i nie była ona pozamaciczna :)
Teraz ciągnie mniej, o tyle dobrze
Choć nie wiem czy to nie zasługa magnezu, bo biorę od kilku dni

reklama
Ja robiłam tsh wyszło QUOTE]

To zależy jakie normy przewiduje Twoje laboratorium, w którym robiłaś badanie.
Moje lab ma takie widełki jak na zdjęciu.
Ale nie ma co panikować ani się stresować, skonsultuj po prostu wynik ze swoim ginekologiem lub endokrynologiem.
Sprawdź w jakiej jednostce masz ten wynik
Adjustments.JPG

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry