reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Piersi też co chwilę sprawdzam....najlepiej chyba mieć wpadkę i nie starac sie o dziecko wtedy zawsze wsyztsko jest dobrze bo jest głowa spokojna wszystko się układa. A wktórym tyg miałaś to poronienie zatrzymane?
Było to w kwietniu tego roku- 9 tydzień... Serduszko przestało bić, mimo, że tydzień wcześniej było i serduszko i wszystkie parametry ok. Dlatego tym razem lekarz kazał mi się pojawić odrazu jak zobaczę dwie kreski, więc od początku jestem pod jego opieką i biorę leki 😉

Witam. Ja dziś strasznie wkurzona jestem. Byłam u gin. no i że ona musi test zrobić żeby potwierdzić, mówię ok. Pi paru minutach słyszę że mam przyjść 11.12 bo muszą być 2 grube kreski A nie słaba. Na usg za wcześnie bo i tak nie będzie nic widać. No to ja jej znowu że może krew pobrać na betę A ona że najpierw test. I nie wiem czy tu w DE mają takie podejście do ciąży czy co... I niby najlepszy lekarz w okręgu. 👿👿👿
Masakra co za durne zwyczaje, kreska jest przecież nie ważne, czy słaba czy mocna... A poza tym mogła zrobić usg możliwe że byłoby widać pęcherzyk chociaż..

Masakra co za durne zwyczaje, kreska jest przecież nie ważne, czy słaba czy mocna... A poza tym mogła zrobić usg możliwe że byłoby widać pęcherzyk chociaż..
Oni tu podobno tak prowadzą ciążę. Dzwoniłam przed chwilą do innego lekarza i powiedział mi to samo że najpierw zrobią test i zobaczymy. No kur.... co to ma być

Wiesz co, mam koleżankę, która mieszka właśnie w DE i ma za sobą 4 poronienia na przełomie 6-8 tydzień i jedno w 18 tygodniu. (oprócz tego ma czwórkę duuuzo starszych dzieci) dopiero po poronieniu w tym 18 tygodniu postanowili zrobić badania i okazało się, że ma za wysokie tsh, a nikt tego badania w żadnej z ciąż jej nie zlecał, a np w Polsce to jest jedno z pierwszych badań. Dziwne mają podejście to ciężarówek.

Wiesz co, mam koleżankę, która mieszka właśnie w DE i ma za sobą 4 poronienia na przełomie 6-8 tydzień i jedno w 18 tygodniu. (oprócz tego ma czwórkę duuuzo starszych dzieci) dopiero po poronieniu w tym 18 tygodniu postanowili zrobić badania i okazało się, że ma za wysokie tsh, a nikt tego badania w żadnej z ciąż jej nie zlecał, a np w Polsce to jest jedno z pierwszych badań. Dziwne mają podejście to ciężarówek.
No dlatego mówię. Już się zastanawiam czy nie iść do rodzinnego jutro i poprosić o skierowanie na komplet badań łącznie z beta bo się boję. Niby wcześniej przy każdej ciąży było ok do końca no ale ze względu na mój wiek i nadczynność tarczycy to muszą zrobić badania.

Było to w kwietniu tego roku- 9 tydzień... Serduszko przestało bić, mimo, że tydzień wcześniej było i serduszko i wszystkie parametry ok. Dlatego tym razem lekarz kazał mi się pojawić odrazu jak zobaczę dwie kreski, więc od początku jestem pod jego opieką i biorę leki 😉
Ojej bardzo mi przykro;( Teraz na pewno wszystko będzie dobrze :)

reklama
Wszystko rozumiem, wiem, że powinam nie mysleć tyle o tym ale nie umie, mam tak wiele obaw, a najgorsze to te poronienie, nie umiem w głowie sobie tego przestawć;/ jeszcze jak widze że dziewczynom się jakimś nie uda to jeszcze bardziej się boje;/
To zaczął CI się ciekawie dzień, mnie zmęczenie łapie tak po pracy, jakos od ok 16 do 17, 18;p
Ach wiem, to wcale nie jest proste. Ja na przykład naczytałam się o cytomegalii, ciąży zaśniadowej i jeszcze przy okazji o trisomiach. Takie mam rozrywki gdy nie mogę spać. Chociaż w sumie mogę spać ciągle to i tak znajdę czas żeby poczytać. Ostatnio pochłaniam teksty z bloga Patolodzy na klatce. To są dopiero dziwne upodobania.
Siedzę w pracy i śpię na siedząco. Do tego klimatyzacja nam się coś popsuła bo wieje zimnem i siedzę zawinięta w szalik. Zaraz zasnę 😞

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry