reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej dziewczyny ;) mam nadzieję że zostanę z wami na dłużej. Nigdy nie udzielam się na takich forach , a teraz chyba potrzebuje wsparcia , a nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy z tymi samymi pytaniami i stresem. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 23 listopada , testy 22 grudnia , delikatne drugie kreseczki, 23 grudnia beta 433, wczoraj wizyta u ginekologa, ciąża rozwija się prawidłowo widać pęcherzyk ciążowy , ale jeszcze bez pęcherzyka żółtkowego ani zarodka:(, a to 5 tydzień . Jest ktoś z terminem na koniec sierpnia i z takim problemem ?

reklama
Dziewczyny, brałyście swoich na pierwsze USG? Czy zabierałyście dopiero na kolejne?
Ja bym zabrała, ale jak będzie coś nie tak..., nie będzie zarodka albo serduszka..., to chyba wolałabym powiedzieć mu w domu sama...
Ja na pierwsze w 6t poszłam sama, właśnie z tego powodu. Ciężko mi było ogarnąć, jak lekarz przekazuje takie informacje, wolałabym sama. Na drugie już go wzięłam i cieszył się jak opętany 🙈

Moj tylko w tej ciazy nie byl na pierwszymusg bo wiedzielismy ze jeszcze za szybko na serduszko. A tak teraz na serduszkowej byl. Ofc wzruszenie max jak ja 🙂 Teraz czekamy do kolejnej 🙂
Super Gabi ze wizyta udana !
ja tez chce gdzies ruszyc tylek silka, basen albo cos ale nie wiem co najlepsze wlansie.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt! Super się to czyta :) u mnie kolejna 09.01 i już się doczekać nie mogę :)

Mój pierworodny spał dzisiaj do 12.. :O a potem wszystko na mnie, że to że mnie taki śpioch 😂 pozdrawiamy jeszcze z łóżka i życzymy miłego dnia :)

IMG_20200102_122246_HHT.jpg

Ale to wyszło nie zamierzane
Kazda przed podjęciem chęci bycia na takiego typu forum czyta regulamin a tam twardo napisane ze zgadzamy się na cytowanie własnych wypowiedzi
No kuzwa więc było to zrobione
Czy się nasmiewalysmy.. Ona swoje my swoje wyszło jak wyszło
ONA anioł pokrzywdzony
A ja Hejterka ( :o 🤣)
To chyba tylko ja nie czytalam regulaminu😂😂 nie przejmujmy sie 😂 zawsze gdzies jest ofiara i oprawca 😅 prawo dzungli. Nic zlego nie pisalysmy. Tylko interesowalyamy aie losem kolezanki i tyle

Moj tylko w tej ciazy nie byl na pierwszymusg bo wiedzielismy ze jeszcze za szybko na serduszko. A tak teraz na serduszkowej byl. Ofc wzruszenie max jak ja 🙂 Teraz czekamy do kolejnej 🙂
Super Gabi ze wizyta udana !
ja tez chce gdzies ruszyc tylek silka, basen albo cos ale nie wiem co najlepsze wlansie.
Najbardziej rekomendowany dla kobiet w ciąży jest basen. Iw szysko byłoby super, ale ja pływać nie umiem :D Tzn., coś tam pochlapię, ale to jedna z tych rzeczy, których w życiu nie mogę ogarnąć :P

Patrzyłam na różne zajęcia i oczywiście prym wiodą yoga i calanetics. Ale dopiero od 12tc i zaświadczeniem lekarskim, że wszystko jest ok i lekarz pozwala.

Czyli, że co, do 12tc raczej nie jest wskazana żadna aktywność sportowa?

reklama
Hej dziewczyny ;) mam nadzieję że zostanę z wami na dłużej. Nigdy nie udzielam się na takich forach , a teraz chyba potrzebuje wsparcia , a nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy z tymi samymi pytaniami i stresem. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 23 listopada , testy 22 grudnia , delikatne drugie kreseczki, 23 grudnia beta 433, wczoraj wizyta u ginekologa, ciąża rozwija się prawidłowo widać pęcherzyk ciążowy , ale jeszcze bez pęcherzyka żółtkowego ani zarodka:(, a to 5 tydzień . Jest ktoś z terminem na koniec sierpnia i z takim problemem ?
Ja mam termin wg OM na 28.08.2020r.
Dzisiaj w ogóle byłam na pierwszej wizycie u lekarza po skierowania na badania, pierwsze USG dopiero za tydzień. Ale termin ustalony świadomie ze względu właśnie na brak dokładania sobie dodatkowego stresu związanego z tym, ze czegoś nie będzie na tym USG widać.
Moim zdaniem powinnaś na spokojnie sobie poczekać i zrobić kolejne badanie w połowie 6tc :) Moja szwagierka była w bardzo podobnej sytuacji jak Ty. Na początku 6tc uwidocznił się dopiero zarodek, w połowie 6tc nie było serduszka i stres niesamowity. Badanie powtórzone w połowie 7tc i wszystko było na miejscu :) Urodziła zdrowego chłopca 4650 wagi :P
Może po prostu ciąża jest młodsza niż myślisz.
Podejdź do drugiego badania na spokojnie, bo tylko spokój nas uratuje :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry