reklama

Sierpniowe mamy 2020

No ja mam hemoroidy wewnętrzne czyli jedynym objawem jest krwawienie przy wypróżnianiu...troche się boję że to spowoduje anemię bo moja hemoglobina już teraz nie była najwyższa 🤦‍♀️

reklama
Witajcie, na hemoroidy zewnętrznie proctohemolan maść. Osobiscie odpukac nie mam problemow z hemoroidami, aczkolwiek zaczynam miec problemy z wyproznianiem (29 tydz).
Mi p.dr. polecila zrobic usg,4d miedzy 28 a 32 tygodniem, jestem umówiona na 28.05., czyli 30 tydz. ciąży.

Witajcie, na hemoroidy zewnętrznie proctohemolan maść. Osobiscie odpukac nie mam problemow z hemoroidami, aczkolwiek zaczynam miec problemy z wyproznianiem (29 tydz).
Mi p.dr. polecila zrobic usg,4d miedzy 28 a 32 tygodniem, jestem umówiona na 28.05., czyli 30 tydz. ciąży.
Kurcze a u mnie jeszcze na takie usg nie przyjmuje nikt mądry 😫
8tyg czekam. Juz mam 30 tydzien a tu nadal pozamykane. A tam gdzie maja to dr nie umie tego czytac i przyjmuje tylko swoje pacjentki. Czyżbym już mojego niuśka nie widziala aż do porodu???

No Ja właśnie bralam szelazo sr raz na noc a mimo to hemoglobina spadła i teraz mam to brać rano dwie tabletki i wieczorem 1 tabl Tardyferon Fol. Na razie spadła do 10.5 :/
Chyba to żelazo jest do dupy, bo ja je tez biorę i tez wyniki poszły w dół :/ Jutro mam wizytę więc będę rozmawiać z lekarz. Słyszałam, że dobrym żelazem jest sorbifer durules.. 🤷🏼‍♀️

Mój gin narazie powiedzial żebym wcinała szpinak, szparagi i wszystko co naturalnie zawiera w sobie żelazo bo właśnie jak zapisze mi w tabletkach to na bank będą zaparcia. Ale coś czuję że te tabletki i tak mnie nie ominą

Mój gin narazie powiedzial żebym wcinała szpinak, szparagi i wszystko co naturalnie zawiera w sobie żelazo bo właśnie jak zapisze mi w tabletkach to na bank będą zaparcia. Ale coś czuję że te tabletki i tak mnie nie ominą
I przede wszystkim dużo mięska i buraków :)
U mnie niestety wzbogacona dieta nie pomogła.. a samo przyjmowanie akurat tego żelaza tez nie :/
A na zaparcia stosuje już wszystko 😂 dużo pije, jem jabłka i suszone morele, codziennie rano i wieczorem pije siemię lniane 👍🏻 I wystarczy ze czegoś nie zastosuje i już problem 😖😂

Siemię lniane jest dla mnie substancją nie do przełknięcia... Nie pomaga fakt że wiem jakie ma cudowne właściwości. Nie jestem w stanie przełknąć 🤷🏼‍♀️😩 ale na razie nie muszę... Na razie wystarcza dużo jogurtu naturalnego i mocno urozmaicone jedzenie. Dużo błonnika i innych takich 😜.

Kupiłam sobie strój kąpielowy na początku kwietnia. I teraz nie wiadomo czy w ogóle będzie można iść popływać... 🧜 Niby jeszcze decyzja nie zapadła. Ale ja w ogóle słabo znoszę upały bez wody. Wystarczy mi godzinka pływania i już jest ok. A w wysokiej ciąży jeszcze upałów nie przechodziłam... I strach mnie ogarnia jak o tym myślę 😂

Siemię lniane jest dla mnie substancją nie do przełknięcia... Nie pomaga fakt że wiem jakie ma cudowne właściwości. Nie jestem w stanie przełknąć 🤷🏼‍♀️😩 ale na razie nie muszę... Na razie wystarcza dużo jogurtu naturalnego i mocno urozmaicone jedzenie. Dużo błonnika i innych takich 😜.

Kupiłam sobie strój kąpielowy na początku kwietnia. I teraz nie wiadomo czy w ogóle będzie można iść popływać... 🧜 Niby jeszcze decyzja nie zapadła. Ale ja w ogóle słabo znoszę upały bez wody. Wystarczy mi godzinka pływania i już jest ok. A w wysokiej ciąży jeszcze upałów nie przechodziłam... I strach mnie ogarnia jak o tym myślę 😂
My za miesiąc kupujemy duuuuuuzy basen więc będę się moczyła 😀. Tylko że nie mam stroju. Wszystkie co mam sA na moje przed ciążowe piersi w rozm B. Teraz się nie mieszczą. 😀

A no widzi pani! A ja od stroju zaczęłam 😂😂😂 bo jak to tak w lecie w ciąży bez stroju 😂😂😂
Polish_20200520_112752983.jpg
dzisiaj wyczytałam że baseny jednak otworzą tylko że z obostrzeniami.
Dla mnie ok bo i tak do porodu nie mogę pracować... A rano do końca lipca jest pusto (ferie letnie zaczynają się dopiero 30.07. ).

reklama
A no widzi pani! A ja od stroju zaczęłam 😂😂😂 bo jak to tak w lecie w ciąży bez stroju 😂😂😂
Zobacz załącznik 1122755
dzisiaj wyczytałam że baseny jednak otworzą tylko że z obostrzeniami.
Dla mnie ok bo i tak do porodu nie mogę pracować... A rano do końca lipca jest pusto (ferie letnie zaczynają się dopiero 30.07. ).
Jak ladnie wyglada twoje ciało w tej ciąży!! Gratulacje!!! Moje to jeden wielki obraz przejęcia ciała przez hormony! Trądzik żeby nie nazwać tego trądem! Cellulit, jakas taka budyniowa konsystencja Ogolnie, obrzęki, 😂 tylko brzuch jedrniuśki heh w okresie dojrzewania tak nie mialam jak teraz😂😂
Mam nadzieje ze to się jakoś wróci do stanu w miare wyjściowego 🤔 jak nie to kostium Buki z Muminków bedzie trzeba uszyc🤭🤭🤭

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry