Mystic87
Fanka BB :)
GratulujeDwóch chłopcówwizyta w piątek, dotychczas rozmiarowo byli w normie, zobaczymy co teraz, 3 tygodnie między wizytami to dla mnie wieczność choć wiem ze to i tak częściej niż przy pojedynczej ciąży
![]()
A imiona juz macie?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
GratulujeDwóch chłopcówwizyta w piątek, dotychczas rozmiarowo byli w normie, zobaczymy co teraz, 3 tygodnie między wizytami to dla mnie wieczność choć wiem ze to i tak częściej niż przy pojedynczej ciąży
![]()
Ja jak wkroczyłam w 30tc to juz wizyty mam co 3 tygNo, ale na takie coś to nie poradzisz, wiadomo, że czasem cesarki się nie uniknie.
No pojedyncza to co 4 tygodniezastnawiam się, czy w późniejszej ciąży te wizyty są częstsze, czy dalej chodzi się co 4tyg?
Dwóch chłopców [emoji846] wizyta w piątek, dotychczas rozmiarowo byli w normie, zobaczymy co teraz, 3 tygodnie między wizytami to dla mnie wieczność choć wiem ze to i tak częściej niż przy pojedynczej ciąży [emoji846]
Są aparaty TENS. Możesz sobie kupić taki na własność lub wypożyczyć. Zorientuj się w necie jak to wygląda w Twojej okolicy, podobno działają cuda! Ja zamierzam wypożyczyć taki.Podpiac jakis stymulator masujacy
Jest znieczulenie zewnątrzoponowe, ale nie kazdy szpital oferuje je. Jest bardzo zależne od anestezjologa, tylko on może je podać.Nie ma w Polsce opcji ze znieczuleniem?
nawet jak zapłacisz ??
Ja za tydzień zaczynam jazdę z masażem, od zakończonego 32 tc spokojnie można robićTym razem chcę robić masaż dodatkowo już kilka tygodni przed porodem
Co tydzień we wtorek o 20 u Zaufaj Położnej mam zajęcia z hipnoporodu (oczywiście online). Powiem Wam, że jest to zajebiste. Ostatnio nawet zasnęłam w trakcie, tak się odprężyłam. Polecam!Jest jeszcze hypnobirthing wymyślony w Ameryce.
Ja bym jeszcze nie panikowała, czasami delikatne zmiany w diecie pomagają. Ale koniecznie umów się do diabetologa. Jeżeli chodzi o dietę, jak będziesz potrzebowała daj znać. Postaram się dac Ci wskazówkiJestem po teście i wynik po 2 godzinach mam 147
Fajnie że dają wtedy też wybór! Łatwiej do tego się przygotować.Jak sie nie urodzi sam to po terminie mam podobno wybor sn czy cc. Nie czekaja pow tygodnia.
Woho! GratulujęNa szczescie szyjka trzyma i ma 2,77 mimo lekkiego lejka zew. Nic sie od 3 tyg nie zmienilo.
Ja teraz mam nawet 6 tyg przerwy, przez głupią pandemię. Wizyta kontrolna, dopiero 17.06 chyba że coś się będzie działo. Po drodze USG III trymestru 8.06.No pojedyncza to co 4 tygodniezastnawiam się, czy w późniejszej ciąży te wizyty są częstsze, czy dalej chodzi się co 4tyg?
Dwuowodniowa dwukosmowkowaHej. Jaki to typ ciąży? U mnie jednokosmówkowa i wizyty od samego początku mam co dwa tygodnie, żeby wyeliminować zespół podkradania. Niektóre dziewczyny z bliźniakami mają co tydzień już po 30tc. [emoji6]
Hej, podpytam Was bo już pewnie każda ma juz za sobą krzywa cukrowa. Ja oficjalnie termin mam na 2 września ale ze będą bliźniaki to sierpień jest prawdopodobniejszy (oby nie lipiec). Jestem po teście i wynik po 2 godzinach mam 147 (reszta w normie) i zastanawiam się czy to już cukrzyca? Jedne normy mówią ze ma być do 140 inne do 153, wizyta w piątek ale ciekawość mnie już z zera jak to było u Was?
Podziel się odpowiedziamiW środę przyjdzie położna i muszę spisać listę"100 pytań do..."
A który to tydzień już?W poniedziałek mam wizytę i od tej wizyty każda kolejna co 2 tygodnie. Już będzie też pierwsze CTG i kolejne na każdej następnej.
Chyba każda z nas to czekaGeneralnie czuję się jakbalon
rośnij duży, okrąglutki
waga przyhamowała jakby- za to objętość nadrabia ruchem jednostajnie przyśpieszonym
![]()