reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Też je brałam cała wcześniejszą ciążę[emoji846] wszystko okej, synek zdrowiutki [emoji4] tez chyba się na nie zdecyduje [emoji846] ale też te wydają się godne:Zobacz załącznik 1054982Zobacz załącznik 1054983

To się nie dodało:
IMG_5608.JPG

reklama
Ja już byłam 2 grudnia , teraz czekam do 4 stycznia żeby już zobaczyć i usłyszeć serduszko.
Zdziwiłam się tylko, że tak często dziewczyny robią badanie bo ja robiłam raz i już zglupialam czy może mój lekarz jakiś niedzisiejszy :[emoji6]
A i oczywiście wiem, że oceniamy badaniem ciążę tylko nazwałam to po swojemu .
Cały czas się śmieje że maluszek wije sobie gniazdko.
Ja nie robilam wcale, bo u mnie jak juz zrobia, to na wynik czeka sie dlugo into bez sensu. U mnie na pierwsza wizyte umawijaa dopiero okolo 8 tygodnia. Czasem jestem zla, ze nie moge sobie pojsc do laboratorium i bety robic codziennie lub co drugi dzien, ale z drugiej strony mysle “a co zmieni ta wiedza”, bo na tak wczesnym etapie co ma byc to bedzie. Tak wiec spokojnie, nie stresuj sie, a bedzie dobrze[emoji847] a o tym czy sie dobrze zagniezdzilo wykaze dopiero usg. Kiedy masz wizyte?

Hmm.. ja pewnie będę musiała brać żelazo, bo kiedyś często miałam niedobór a teraz dawno nie robiłam badań, to nie wiem. Ale na razie będę brała co sama wybiorę, a na wizycie zapytam się gin co mi radzi. Jutro dopiero będę dzwonić i się umawiać na wizytę, ale bym chciała tak bliżej świąt, bo wtedy może już będzie serduszko [emoji4]

Z żelazem ostrożnie, nadmiar może zaszkodzić ciąży, dlatego jeśli nie ma potrzeby to w pierwszym trymestrze nie powinno się go brać. Najlepiej zrobić badania jeśli podejrzewa się niedobór.
Czytałam też, że w pierwszym trymestrze dzidziuś ma wszystko co potrzeba od organizmu mamy i jedynie kwas foliowy jest konieczny do stosowania :) mimo to ja biorę Prenatal Uno, który w składzie ma kwas foliowy w dobrze przyswajalnej formie, jod, wit. D3, B6, B12, imbir i cholinę. Na opakowaniu jest napisane, że łagodzi nudności :laugh2: Ja póki co nie narzekam :cool2:

Ja już po wizycie, ciąża ulokowana w macicy, pęcherzyk 9mm;) termin na 9.08.2020, a wpisany tydzien ciazy to 5, aczkolwiek lekarz uśrednia nie pisze dni, jest gdzies 5 i 2, albo 3 dni ;p kolejna wizyta 23 grudnia aby zobaczyc juz zarodek i serduszko;) dodatkowo dostałam skierowanie na standardowe badania, zrobił mi cytologię i mam jakas infekcje lekka wiec dostałam też recepte na jakies lek.. wiec moze dobrze ze poszłam wczesniej..to tyle na razie ;) aa no i załozyl mi karte ciąży, zdziwiłam się ze tak szybko..ale nie będę się wzbraniać

Dziewczyny, dopadły mnie straszne wątpliwości czy wszystko będzie dobrze :( Tak jak do tej pory nie dopuszczałam złych myśli, tak dzisiaj pół nocy myślałam i się zamartwiałam :( Bardzo boję się piątkowego USG... że zarodka nie będzie i powtórzy się sytuacja z września. Niby teraz jest już i tak lepiej, bo jest pęcherzyk żółtkowy, ale czy na pewno moja ciąża jest młodsza o tydzień i dlatego nie było widać zarodka... :(

reklama
Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u gin, pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony 1,37cm a zarodek 3mm 😉 wczoraj robiłam betę 11tys. Niestety na jajniku mam torbiel 4,7cm, aczkolwiek lekarz powiedział, że może być od zmian hormonalnych i powinna zejść, bo ze względu na te torbiel i plamienia dostałam duphaston 😉 następna wizyta w połowie stycznia 😉

Do góry