reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Taki mam zamiar właśnie :) Ale do wizyty jeszcze 2 tygodnie... Doczytałam gdzieś, ze to może być niedobór magnezu. I żeby bolało jakoś mocno to nie, daje tylko mało komfortowe uczucie, jak przy lekkich bólach mięśniowych przy grypie.
A nabiał nie należy teraz do mojej ulubionej gamy smakowej ;P tak jak kapuśniak... suszone śliwki też, bo za słodkie...
Ale jutro ostatni dzień do pracy :) Więc do samego 2.01 zamierzam wypoczywać, leżeć, pić gorącą herbatkę w karczmie na stoku i nadrobić zaległości czytelnicze :)
O matko, zazdroszczę tego klimatu w górach 🥰
Ja byłam miesiąc temu, tuż przed wyjazdem zrobiłam test i dwie krechy :D całe szczęście że go zrobiłam, bo planowałam i grzańce i oscypki, a to nie wskazane niestety. Ale kwaśnica wchodziła równo! 😄

reklama
Ja byłam miesiąc temu, tuż przed wyjazdem zrobiłam test i dwie krechy :D całe szczęście że go zrobiłam, bo planowałam i grzańce i oscypki, a to nie wskazane niestety. Ale kwaśnica wchodziła równo! 😄
A dlaczego oscypki nie są wskazane? Ja normalnie jadłam w ciąży.

A dlaczego oscypki nie są wskazane? Ja normalnie jadłam w ciąży.
Chodzi, że są robione z niepasteryzowanego mleka, którego w ciąży nie wolno, bo mozna zarazić się bakteriami listeria i można zachorować na listeriozę. Ale internety mówią też, że podgrzanie np w piekarniku, produktów z surowego mleka zabija bakterie listeriozy, a przy 100 stopniach celcjusza ginia calkowicie.
Więc oscypek na ciepło.... 🤔

Ja mam tylko jeszcze nadzieję, że będzie choć trochę śniegu, bo nasze polskie góry bez śniegu są szare i smutne :(

Hej dziewczyny! Nie miałam kiedy zajrzeć na forum za pracą, może 30 stron do nadrobienia było 😀 jak miło jest nas coraz więcej, a zaczynałyśmy w kilka 😀 powodzonka wszystkim świeżym 😚 dziewczyny wy też macie apetyt nie do opanowania? Jestem permanentnie głodna 🤣
Jejku ja tak samo! Jeśli nie zjem czegoś max co 2 godziny to robi mi się normalnie słabo!! 😆 Już się boję jaki będzie tego efekt 🙄

Co do dolegliwosci ciążowych to u mnie zamiast wymiotów występują rozwolnienia i bóle żołądka prawie codziennie. W sumie zaczęło się jeszcze przed zrobieniem testu i trwa do dziś. Któraś z Was też tak ma?
Ja mam bardziej zaparcia niż rozwolnienia, ale to fakt, że boli mnie żołądek bardzo często po jedzeniu, czuję taką niestrawność. A już najgorzej jak zjem przed snem około godzinę to spać nie mogę 🙄

Dziewczyny przepraszam, że Wam tutaj zaśmiecam ale chciałam zapytać czy miałyście uczucie wilgoci i jakby coś spływało przed terminem @?

reklama
Chodzi, że są robione z niepasteryzowanego mleka, którego w ciąży nie wolno, bo mozna zarazić się bakteriami listeria i można zachorować na listeriozę. Ale internety mówią też, że podgrzanie np w piekarniku, produktów z surowego mleka zabija bakterie listeriozy, a przy 100 stopniach celcjusza ginia calkowicie.
Więc oscypek na ciepło.... 🤔
W takim razie żałuję, że zrezygnowałam, bo oscypki lubię tylko na ciepło :-D

Do góry