reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Trzymamy kciuki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze..
Dziewczyny, ale macie już zaawansowaną ciążę, ja dopiero kończę 5 tydzień.. Jakieś sprawdzone metody na ból gardła i zatkany nos? Piję herbatę imbirową z miodem i cytryną, wczoraj na kolacje nawet zjadłam kanapkę z czosnkiem [emoji16]
Spróbuj mleko z miodem i czosnkiem. Jak jak byłam taka przeziębiona teraz to próbowałam ale poległam [emoji23] a tak to ciepła herbata, miód, cytryna. Jak będzie bardzo źle bierz paracetamol [emoji846]jest dozwolony w ciąży w 1 trymestrze.

Mi pomaga imbir , ale już mam go dość 😅. Biorę tylko jak jest mega ciężko , a na te mniejsze mdłości pomagają mi mentosy miętowe i jabłka. Miłego dnia dla Ciebie i podróży bez problemów
Dziękuję bardzo :) z coca-colą próbowałam i faktycznie na trochę uspokaja, ale za to później nawet połowie szklanki mam wzdęcia 😣 muszę spróbować z tym imbirem, skoro tylu z Was pomaga to musi coś w tym być.

Ja mam dylemat, przy pierwszej ciąży nie robiłam nic oprócz usg, ale ciąża była po prostu wzorowa (gorzej później z porodem 😂). Ale teraz po poprzedniej ciąży biochemicznej i z epizodem mkkroplamien mam duży dylemat. Jakbym się decydowała to pewnie też nifty pro.

Dziękuję bardzo :) z coca-colą próbowałam i faktycznie na trochę uspokaja, ale za to później nawet połowie szklanki mam wzdęcia 😣 muszę spróbować z tym imbirem, skoro tylu z Was pomaga to musi coś w tym być.
Trzeba próbować , a nóż widelec Ci pomoże. Ja imbir ścieram na tarce do herbaty , ale zabijam smak cytryną , która wciskam do tej mikstury.

reklama
Mnie dziś złapalo:( boli mnie gardło i czuje że też zatoki, do tego te bakterie w moczu . Kurczę tak staram się dbać o siebie a tu ciągle coś. W pierwszej ciąży przez ponad 4 miesiąca ciągle pracowałam , brałam do etatu jeszcze dodatkowe dyżury non stop z zarazkami i byłam zdrowa a teraz leżę i pachnę i co chwilę coś mi jest 😑

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry