reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Nom, naprawdę ostatnio ten lux med mocno działa mi na nerwy, nie wiem czy to dlatego, że mieszkam w dużym mieście czy o co chodzi... Chociaż przed ciążą to było lepiej, mam wrażenie, że ciężarne właśnie nie są tam zbytnio dopieszczone xd
hehe jeszcze się okaże, ze w tym samym mieście mieszkamy, choć wątpię, bo u nas chyba nie ma osobnego laboratorium dla kobiet w ciąży, choć może po prostu nie wiem, bo nie korzystałam jeszcze z „pobrania krwi - karta ciąży” 😅

reklama
Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia dla Was ☺️

Szczerze to też jak w ubiegłym tygodniu męczyły mnie straszne mdłości to płakałam z bezsilności. Tylko zimny okład na czoło i spanie i tak w kółko... Kupiłam w końcu te krople z imbirem, Anaketon - któraś z Was mi poleciła ale niestety nie pamiętam dokładnie nicku 🙈 I po tych kroplach przyznam szczerze jest znacząca poprawa. Chwilami jeszcze jest mi nie dobrze, ale jak po obudzeniu wezmę te kropelki to mogę zacząć normalnie funkcjonować... Są bezpieczne, na bazie imbiru i rumianku.

Teraz natomiast męczę się kolejny dzień z zaparciem i chyba nigdy tak bardzo nie marzyłam o udanej wizycie w toalecie 😅🙁
To ja pisałam o kropelkach, też się nimi trochę ratuje :))

Umówiłam się na prenatalne ,będzie to równo 14 tydzień, ale kurcze nie bylo innego terminu [emoji33]
Ja też się właśnie dzisiaj umówiłam, na 3. 02, też macie przyjść na badanie krwi tydzień przed badaniem usg? Ja taka dostałam informację od pani z recepcji, żebym przyszła pobrać krew do nich między 22 a 28.01

No właśnie nic nie znaleźli... A krew znowu leci :(
może faktycznie jedź na IP albo do lekarza, jeśli z dzidzią jest ok to bardzo prawdopodobny jest ten krwiak. Trzymam kciuki
Hej :) ja dziś po wizycie , dzidzia piękna ma rączki nóżki główkę i pięknie bijące serduszko, 8+4, termin 16.08 💕
Supr rośnijcie zdrowo :)
Hej, czy u którejś z Was w 7 tyg nie było widać jeszcze serduszka? Jak to się skończyło?
Martwie się bardzo.
w 7 tc nie było serduszka jeszcze. Mam wizytę 14 . musimy być dobrej myśli . Może owu się przesunęło i nie ma co liczyć na tygodnie z OM .

dziś własnie robiłam 1 toxo
mamy pieska - mieszany kundelek ze schroniska :) to nasz 3 piesek ze schroniska :)

z Tą glukozą jest tak w ciąży niestety są inne normy . kazde przekroczenie o 1 pkt powinno byc obserwowane. ( od ginekolog, endokrynolog i diabetolog to słyszałam )
a nawet do wymiany prawka musi byc 90 :) bo inaczej bez zaświadczenia od specjalisty się nie obejdzie

Kochane :( wczoraj wieczorem o 22 zaczęłam krwawić... Krew leciała jak podczas miesiączki. Przestraszyłam się i nie wiedziałam co robić. O 1 w nocy pojechałam na ostry dyżur i Pani ginekolog mnie zbadała. Serduszko biło... po dokładnych badaniach nie wiadomo skąd tyle krwi. Przepisała mi duphaston na 10dni.
Teraz już nie leci, ostatnio o 3 w nocy...
Czego to może być powód? Nie męczę się zbytnio, pracuje z domu. Od 2 dni przyjmuje globulki dopochwowe na infekcje, ale one nie mogą podobno czegoś takiego wywołać.
Innym podejrzanym jest imbir, bo od 3 dni piję wodę z dodatkiem świeżego imbiru ... Czytałam w necie, że w 1 trymestrze nie jest zalecany lub max woda z 1 plastra... A ja przekraczam ten limit sporo.
Może jakieś naczynko pękło, a błona śluzowa jest teraz bardzo delikatna. Ja tak miałam w zeszłym tyg - kilka godzin czerwona krew, potem trochę brązowej, po 3 dniach przeszło. Wczoraj byłam na wizycie i wszystko było ok. Mam nadzieję że u ciebie też tak będzie!:-)

Może jakieś naczynko pękło, a błona śluzowa jest teraz bardzo delikatna. Ja tak miałam w zeszłym tyg - kilka godzin czerwona krew, potem trochę brązowej, po 3 dniach przeszło. Wczoraj byłam na wizycie i wszystko było ok. Mam nadzieję że u ciebie też tak będzie!:-)
U mnie dokladnie tak samo, czerwona krew. Lekarz zapewnil mnie, ze krwanienie nie pochodzi z macicy i nie zagraza dziecku. Niestety blona sluzowa jest troche podrazniona i kazdy mikro uraz moze powodowac lekkie krwawienie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry