anula88
MAMY SIEBIE :0)
Ja robię tylko usg prenatalne, nie widzę potrzeby robienia testów .Test nifty... CY jakoś tak. Czemu wy go robicie i co on daje. Wszystkie pacjentki mają zalecane? Czy to.ze względu na wiek czy co
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja robię tylko usg prenatalne, nie widzę potrzeby robienia testów .Test nifty... CY jakoś tak. Czemu wy go robicie i co on daje. Wszystkie pacjentki mają zalecane? Czy to.ze względu na wiek czy co
U mnie przy szpitalu właśnie jest alab i ceny ma z kosmosu..Moja ginekolog nie zleciła mi badania na cytomegalię ciekawa jestem czy druga, u której mam wizytę na NFZ w poniedziałek, mi zleci.
Popieram. Jeśli macie inną możliwość nie róbcie badań w sieciówce typu Diagnostyka, ALAB. Raz, że badania wychodzą przekłamane, dwa są bardzo drogie, trzy oni często przewożą probówki z krwią z punktu do punktu i badania są wykonywane po kilku ładnych godzinach od pobrania. Ja polecam laboratoria przy szpitalach wykonują wszystko na miejscu i mają badania o wiele tańsze, przynajmniej tak jest w moim mieście.
Tylko, że PAPPA nie da Cię żadnej gwarancji, powie tylko statystycznie jaka jest szansa, ze może wydarzyć się x czy y.Ja nie robię testu nifty, chyba że lekarz mi to zaleci po teście pappa. Nifty są dość drogie chyba 2500 zł...Cały czas się modlę, żeby wszystko na usg i pappa wyszło dobrze
trzeba być dobrej myśli
Ja będę rozmawiać teraz w piątek właśnie na temat tych badań, mój lekarz jest właśnie na stronie tych nifty badań, więc się specjalizuje w tym, ale zobaczymy co powie.Ja robię tylko usg prenatalne, nie widzę potrzeby robienia testów .
Wiem, ale jednak coś mówi plus usg genetyczne daje to już jakiś pogląd. A wytrzasnąć nagle 2500 zł to trochę ciężko... Wiadomo jeżeli będzie niepewność i lekarz wykonujący usg i mój prowadzący mi zasugerują dodatkowe badania to wtedy wiadomo, trzeba będzie zdobyć pieniądze.Tylko, że PAPPA nie da Cię żadnej gwarancji, powie tylko statystycznie jaka jest szansa, ze może wydarzyć się x czy y.
Może już będzie lepiej, ja też już minęłam 9 tydzień i czuję się nieporównywalnie lepiej jak jeszcze dwa tygodnie temu... Także może idzie ku lepszemu. Teraz najgorsze u mnie są wieczoryHej dziewczyny , przyszły mi te opaski uciskowe przeciwymiotne.Co prawda użyje je dopiero jak będę źle się czuć , dziś o dziwo dobrze się czuje 9tc+ 1 dzień, może już wyciszają mi się moje dolegliwości i mdłości 24 na dobę .Jedynie po śniadaniu miałam takie stłumione mdłości. Na razie jest Ok, oczywiście raz się martwię czy to normalne , później mówię sobię by się nie stresować bo to nie pomaga. Wizytę kolejną mam za 1,5 tygodnia. Jeśli wrócą silne mdłości to założę opaski i będę Was informować , czy coś dają. Oczywiście każdy organizm jest inny , dlatego na internecie były przeróżne opinie , te przychylne i nie przychylne temu gadżetowi. Będę informować , a Wam życzę spokojnych dni bez wielkich uciążliwych objawów.Zobacz załącznik 1226072
U mnie lekarz od razu mówił o teście pappa , ale może u mnie ze względu na wiekDziewczyny test Pappa to dużo statystyki i po 35 roku życia ( lub gdy kiedys wady byly we wczesniejszej ciąży lub rodzinie) zeby miec bardziej dokladne wyniki niektorzy lekarze zalecaja test Nifty lub inne podobne z DNA plodu. Sa po prostu bardziej wiarygodne.
Jak pacjentki są młode to nie trzeba i nie mowią.
Nie martwić się na zapas![]()