Mnie też tak umowili ale zadzwoniłam i poprosiłam żeby było tydzień później więc będzie 12+4. Akurat nie było problemu z terminem u nich, a nawet sama babka w rejestracji powiedziała, że rzeczywiście tak będzie lepiej. Więc może spróbuj przełożyć o tydzień.Dziewczyny, powiedzcie mi czy to wg Was nie za wcześnie u mnie na prenatalne? Bo dziś się umówiłam i babka mi wyznaczyła termin na 5.02 a to będzie 11+4 z tym, że to jest termin z om. Z USG ciąża jest parę dni młodsza. Zastanawiam się czy dzwonić i przełożyć to o tydzień
reklama
najwanimri
Zaciekawiona BB
Lekarka chciała jak najbardziej dać l-4, ale tez przyzwolila na prace zdalna wiec teraz się zastanawiam co zrobić ..Ja w przypadku mojego krwiaka dostałam od razu l4, zakaz pracy (praca siedzącą przed komputerem) dostałam Duphaston oraz luteinę. Powiem szczerze że dziwię się że nie masz zwolnienia.
Witaj Czyli od razu po poronieniu się udało? Jaki masz termin porodu?Witam się z wami dziewczyny i ja.
Jestem obecnie w 7+3 tyg. ciąży. Mamy już synka 3lata i 8miesiecy.
13.11.2020 miałam zabieg-poronienie w 8tyg.
Jestem już po kilku wizytach u lekarza, po pierwszej wizycie w 5tyg dostałam duphaston niestety bardzo źle go znosiłam i lekarz zmienił mi na luteinę 2x2.
W 6 i 7 tyg słyszeliśmy serduszko i maleństwo rozwija się prawidłowo
Wszystkim przyszłym mamusiom gratuluję za resztę trzymam mocno kciuki
Kajojcia244
Aktywna w BB
Przełóż, jeżeli chcesz mieć pewność. Twój spokój jest najważniejszy.Dziewczyny, powiedzcie mi czy to wg Was nie za wcześnie u mnie na prenatalne? Bo dziś się umówiłam i babka mi wyznaczyła termin na 5.02 a to będzie 11+4 z tym, że to jest termin z om. Z USG ciąża jest parę dni młodsza. Zastanawiam się czy dzwonić i przełożyć to o tydzień
MamaLili89
Aktywna w BB
Właśnie nie mówiła mi nic na wizytach o terminie z USG, mam tylko z OM czyli na 1 sierpnia. Może w piątek się dowiem, zapytam po prostu.A to jaki masz termin z USG?
MamaLili89
Aktywna w BB
Ja będę miała podobnie tylko 11+5 teraz na piątek. Też mi się wydaję ze za wcześnie, ale położona stwierdziła że to dobry termin i nie przełożyła na później.Dziewczyny, powiedzcie mi czy to wg Was nie za wcześnie u mnie na prenatalne? Bo dziś się umówiłam i babka mi wyznaczyła termin na 5.02 a to będzie 11+4 z tym, że to jest termin z om. Z USG ciąża jest parę dni młodsza. Zastanawiam się czy dzwonić i przełożyć to o tydzień [emoji848]
MtV
Fanka BB :)
Wydaje mi sie, ze jak poczekasz tydzień, dwa to będziesz mogła się dowiedzieć jaka jest płećJa będę miała podobnie tylko 11+5 teraz na piątek. Też mi się wydaję ze za wcześnie, ale położona stwierdziła że to dobry termin i nie przełożyła na później.
Mana_lena
Fanka BB :)
Wow dużo , może miałaś sprawdzana grupę krwi ? W Polsce to dość drogie badanie , przynajmniej u mnie w mieście rodzinnym. Pamietam jak 3 lata temu rozbiłam badania krwi ogólne plus grupa krwi i tarczyce , zapłaciłam 380zl. Teraz jestem za granica i zapłaciłam 26€ za wszystko. Nawet , że robiłam prywatnie to mam ubezpiecznie i mi zaniżają kosztaJakoś miałabym opór żeby ubrać dziecko w szpitalne ubranka, szczególnie teraz w pandemii, ale ja mam lekkiego bzika na punkcie ubrań i materiałów. Musiałam się niezle naszukać żeby znaleźć ubranka naprawdę dobre jakościowo i miłe dla skory dziecka.
dziewczyny, ile płaciliście za pierwszy komplet badań? Rok temu tez wyszło sporo, ale wydaje mi się, ze nie aż tyle. Dzisiaj zapłaciłam 580 za krew i mocz.
reklama
Nie powiem. Od kiedy urodził się Synek bardzo zwracam uwagę a składy kosmetyków i ubrań . Jeszcze jak doszły nam problemy ze skórą to staram się żeby jednak jakoś była.Jakoś miałabym opór żeby ubrać dziecko w szpitalne ubranka, szczególnie teraz w pandemii, ale ja mam lekkiego bzika na punkcie ubrań i materiałów. Musiałam się niezle naszukać żeby znaleźć ubranka naprawdę dobre jakościowo i miłe dla skory dziecka.
dziewczyny, ile płaciliście za pierwszy komplet badań? Rok temu tez wyszło sporo, ale wydaje mi się, ze nie aż tyle. Dzisiaj zapłaciłam 580 za krew i mocz.
Ale się boje na jutrzejsza wizytę ... Chciałabym żeby to było już dziś . Bardzo che zobaczyć małego ludzik z serduszkiem jak dzwon