reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Dziewczyny, powiedzcie mi czy to wg Was nie za wcześnie u mnie na prenatalne? Bo dziś się umówiłam i babka mi wyznaczyła termin na 5.02 a to będzie 11+4 z tym, że to jest termin z om. Z USG ciąża jest parę dni młodsza. Zastanawiam się czy dzwonić i przełożyć to o tydzień 🤔
Mnie też tak umowili ale zadzwoniłam i poprosiłam żeby było tydzień później więc będzie 12+4. Akurat nie było problemu z terminem u nich, a nawet sama babka w rejestracji powiedziała, że rzeczywiście tak będzie lepiej. Więc może spróbuj przełożyć o tydzień.

reklama
Witam się z wami dziewczyny i ja.
Jestem obecnie w 7+3 tyg. ciąży. Mamy już synka 3lata i 8miesiecy.
13.11.2020 miałam zabieg-poronienie w 8tyg.
Jestem już po kilku wizytach u lekarza, po pierwszej wizycie w 5tyg dostałam duphaston niestety bardzo źle go znosiłam i lekarz zmienił mi na luteinę 2x2.
W 6 i 7 tyg słyszeliśmy serduszko i maleństwo rozwija się prawidłowo ❤️
Wszystkim przyszłym mamusiom gratuluję ❤️ za resztę trzymam mocno kciuki ❤️
Witaj :) Czyli od razu po poronieniu się udało? Jaki masz termin porodu?

Dziewczyny, powiedzcie mi czy to wg Was nie za wcześnie u mnie na prenatalne? Bo dziś się umówiłam i babka mi wyznaczyła termin na 5.02 a to będzie 11+4 z tym, że to jest termin z om. Z USG ciąża jest parę dni młodsza. Zastanawiam się czy dzwonić i przełożyć to o tydzień 🤔
Przełóż, jeżeli chcesz mieć pewność. Twój spokój jest najważniejszy.

Dziewczyny, powiedzcie mi czy to wg Was nie za wcześnie u mnie na prenatalne? Bo dziś się umówiłam i babka mi wyznaczyła termin na 5.02 a to będzie 11+4 z tym, że to jest termin z om. Z USG ciąża jest parę dni młodsza. Zastanawiam się czy dzwonić i przełożyć to o tydzień [emoji848]
Ja będę miała podobnie tylko 11+5 teraz na piątek. Też mi się wydaję ze za wcześnie, ale położona stwierdziła że to dobry termin i nie przełożyła na później.

Jakoś miałabym opór żeby ubrać dziecko w szpitalne ubranka, szczególnie teraz w pandemii, ale ja mam lekkiego bzika na punkcie ubrań i materiałów. Musiałam się niezle naszukać żeby znaleźć ubranka naprawdę dobre jakościowo i miłe dla skory dziecka.

dziewczyny, ile płaciliście za pierwszy komplet badań? Rok temu tez wyszło sporo, ale wydaje mi się, ze nie aż tyle. Dzisiaj zapłaciłam 580 za krew i mocz.
Wow dużo , może miałaś sprawdzana grupę krwi ? W Polsce to dość drogie badanie , przynajmniej u mnie w mieście rodzinnym. Pamietam jak 3 lata temu rozbiłam badania krwi ogólne plus grupa krwi i tarczyce , zapłaciłam 380zl. Teraz jestem za granica i zapłaciłam 26€ za wszystko. Nawet , że robiłam prywatnie to mam ubezpiecznie i mi zaniżają koszta

reklama
Jakoś miałabym opór żeby ubrać dziecko w szpitalne ubranka, szczególnie teraz w pandemii, ale ja mam lekkiego bzika na punkcie ubrań i materiałów. Musiałam się niezle naszukać żeby znaleźć ubranka naprawdę dobre jakościowo i miłe dla skory dziecka.

dziewczyny, ile płaciliście za pierwszy komplet badań? Rok temu tez wyszło sporo, ale wydaje mi się, ze nie aż tyle. Dzisiaj zapłaciłam 580 za krew i mocz.
Nie powiem. Od kiedy urodził się Synek bardzo zwracam uwagę a składy kosmetyków i ubrań . Jeszcze jak doszły nam problemy ze skórą to staram się żeby jednak jakoś była.

Ale się boje na jutrzejsza wizytę ... Chciałabym żeby to było już dziś . Bardzo che zobaczyć małego ludzik z serduszkiem jak dzwon

Do góry