Kaka94
Fanka BB :)
Powiem tak, na tą chwilę moja psychika jest w stanie zaakceptować stwierdzenie "może będzie dobrze".
Dalej nie umiem cieszyć się ciąża i wierzyć że będzie dobrze.
Więc najzwyczajniej wegetuje i tyle![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Powiem tak, na tą chwilę moja psychika jest w stanie zaakceptować stwierdzenie "może będzie dobrze".
U mnie już wiedząBędziecie informować o ciąży w dniu babci? Myśle, czy powiedzieć wtedy teściom i babci męża, wtedy to będzie 9+4. Babcia nas zaprosiła na ciasto na piątek i głupio mi wymyślać kłamstwa, dlaczego nie przyjadę. Odrzuca mnie od jedzenia a poza tym nie mogę jeździć samochodem, bo od razu wymiotuje…
Mam dokładnie kochana tak samo niby się cieszę że serduszko bije że wszystko okej ale z tyłu głowy cały czas mam te plamienia które niestety cały czas się zdarzają. Ach moze przez to że to moja pierwsza ciąża I się boję strasznie się boję a jeszcze moja psychika i kolejne plamienie to kosmos.Powiem tak, na tą chwilę moja psychika jest w stanie zaakceptować stwierdzenie "może będzie dobrze".
Ja też pobierałam krew tydzien przed usg, dla mnie to było o tyle spoko, że w dniu badania usg już wiadomo co i jak. Dostałam trzy kartki z „oceną ryzyka w 1 trymestrze”, wszystko dokładnie opisane, tabelka z ryzykiem podstawowym i od razu skorygowanym więc mniej stresuTeż zawsze tak myślałam, że w tym samym dniu pobiera się krew i wykonuje usg. Za to tym razem moja gin pogoniła mnie już po skończonym 10 tyg na pobranie, usg mam w czwartek czyli dokładnie 13tydz. Podobno takie są najnowsze zalecenia. Nadal jestem zdziwiona, ale zrobiłam jak kazali. Lekarz który będzie wykonywał usg mówił dokładnie to samo![]()
Ja mam to samoDochodzi 22 a ja robię się glodna i jak tylko położę się wcześniej do łóżka to potem schodzę nawet o 23 i jem kanapeczki z herbatką, bo nie mogę usnąć z głodu)) przy przeziębieniu schudłam 1,5kg i w ogóle nie mialam apetytu i w sumie w dzień tez tak z nim srednio. No ale żeby tak mnie na noc brało... normalnie burczy w brzuchu!! Czy też tak ktoś ma?
Miałam to samo. Nagle robiłam się głodna jakbym cały dzień nie jadła. Taki nagły napad głodu. Z czasem przeszło. Teraz mogłabym jest tylko „flipsy”Dochodzi 22 a ja robię się glodna i jak tylko położę się wcześniej do łóżka to potem schodzę nawet o 23 i jem kanapeczki z herbatką, bo nie mogę usnąć z głodu)) przy przeziębieniu schudłam 1,5kg i w ogóle nie mialam apetytu i w sumie w dzień tez tak z nim srednio. No ale żeby tak mnie na noc brało... normalnie burczy w brzuchu!! Czy też tak ktoś ma?
Ściskam Cie mocnoMam dokładnie kochana tak samo niby się cieszę że serduszko bije że wszystko okej ale z tyłu głowy cały czas mam te plamienia które niestety cały czas się zdarzają. Ach moze przez to że to moja pierwsza ciąża I się boję strasznie się boję a jeszcze moja psychika i kolejne plamienie to kosmos.
Ciągle!!!! Burczy mi w brzuchu niczym traktor za najlepszych lat świetności.Dochodzi 22 a ja robię się glodna i jak tylko położę się wcześniej do łóżka to potem schodzę nawet o 23 i jem kanapeczki z herbatką, bo nie mogę usnąć z głodu)) przy przeziębieniu schudłam 1,5kg i w ogóle nie mialam apetytu i w sumie w dzień tez tak z nim srednio. No ale żeby tak mnie na noc brało... normalnie burczy w brzuchu!! Czy też tak ktoś ma?
Nie,odpłatnie. Mam 39st,wiec chce wiedzieć co mnie czekaPappe robisz na nfz? Czy dodatkowo płatne? Pappa oprócz oceny ryzyka trisomii (zespół downa, Patau, Edwardsa) ocenia też ryzyko wystąpienia stanu rzucawkowego,ryzyko zaburzeń funkcji łożyska, przedwczesnego porodu i zahamowania wzrostu płodu (IUGR). Dokładność usg genetycznego to ok 80%, usg+pappa ok 95%. Testy NiPT to 99% pewny wynik, oceniają też ryzyko wystąpienia innych wad genetycznych, nie tylko trisomii. Pappa daje ok 5% wyników fałszywie dodatnich, taki "urok" tego badania. Jeśli robisz na nfz to bym zrobiła, jeśli musisz dopłacać to bym odpuściła mając w ręku prawidłowe wyniki NiPT![]()