Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nie,w de pracodawca mopze wystawic zakaz pracy,jesli nie ma odpowiedniego stanowiska dla kobiety w ciąży.Wtedy kasa chorych placi ci 100% wypłaty.
Na L4 chyba 80% ,co nie?
U mnie trwa 13tc. Póki co wiedzą nasi rodzice i moja dobra koleżanka. Wczoraj po prenatalnym powiedzieliśmy synowi (8lat). W pracy też wiedza bo od tego tyg jestem na L4.
Mam pytanie do wieloródek. W którym tc tak najwcześniej czułyście ruchy? Ja już mam omamy a to przecież niemożliwe, tym bardziej że do chudych nie należę.
Torbiele to nic takiego. Miałam je w każdej ciąży i to całkiem spore (8cm), znikały w drugim trymestrze.Hej dziewczyny, ja dziś po drugiej wizycie. Mój maluch ma 1,85cm i widziałam już serduszko❤ według usg 8t0d czyli 2 dni młodszy niż OM,termin na 30.08.Wszystko by było ok gdyby nie to że mam torbiel na jajniku
lekarz powiedział że mam się nie stresować ale jakoś nie potrafię...
Czuję coś w okolicy blizny, ale to raczej jelita bo na ruchy trochę za wcześnie [emoji85] co prawda to 6 ciąża, ale pomijając poronienia we wcześniejszych tyg to 4ciaza to i tak za szybko. W ostatniej właśnie w 16tc czułamW drugiej ciąży ok 14-15tc. Nie byłam szczupła i mialam łożysko na przedniej ścianie. Czułam je bardzo nisko. Wręcz miałam wrażenie, że dziecko zaraz wyskoczy
Ja poczułam w pierwszej ciąży w 17tc a w drugiej ciąży tydzień szybciej.U mnie trwa 13tc. Póki co wiedzą nasi rodzice i moja dobra koleżanka. Wczoraj po prenatalnym powiedzieliśmy synowi (8lat). W pracy też wiedza bo od tego tyg jestem na L4.
Mam pytanie do wieloródek. W którym tc tak najwcześniej czułyście ruchy? Ja już mam omamy a to przecież niemożliwe, tym bardziej że do chudych nie należę.
Ja dzisiaj 8+2 i też mam termin na 30.08Hej dziewczyny, ja dziś po drugiej wizycie. Mój maluch ma 1,85cm i widziałam już serduszko❤ według usg 8t0d czyli 2 dni młodszy niż OM,termin na 30.08.Wszystko by było ok gdyby nie to że mam torbiel na jajniku
lekarz powiedział że mam się nie stresować ale jakoś nie potrafię...
JesteśWitam się i ja pierwszy raz@milla01 mnie kojarzy z innego wątku. Dopiero dziś odwazylam się napisac bo byłam dziś na wizycie. Bąbel rośnie. Ulga ogromna. Więcej o sobie z chęcią opowiem na wątku prywatnym, tutaj niestety mam obawy. Proszę o dopisanie. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie :-)
Zobacz załącznik 1359700
A który test robiłaś?Mi powiedzieli że od 9+0, ale najlepiej w okolicach 10 tc. Zastanawiali się, ale ciąża wyszła starsza i zrobili. Jak nie wyjdzie wynik to powtórzą za darmo [emoji3526]
U mnie synowie nie wiedza. Powiem im po 12tyg,jak już spadnie ryzyko straty i będę miała wyniki nifty. Nie zrozumieliby co się stało w razie czego,a na pewno bardzo by to przeżywali. Bardzo chciałabym im już powiedzieć,ale wiem,ze to dla nich za wcześnie. U mnie wiedza obie mamy, jedna moja koleżanka i jeden kolega męża.Witajcie, ja też mam ciut powyżej dwóch i już mi ginekolog wstawił leki na stałe i karze mi je brać codziennie...
Mam pytanie z innej beczkiNie wie czy już było ale ja rzadko bywam i niestety nie czytałam wszystkiego ...Jak podchodzicie do mówienia o ciąży?Czy już komuś mówiliście?Ja mam starsze dzieci i zastanawiam się kiedy jest odpowiendi moment ...Starszy synek ma 10 lat więc jest kumaty
Z góry dzięki za wasze rady i doświadczenie...W sumie u mnie tylko wie o ciąży partner i pracodawca, a dalej cisza
A jestem dopiero w 8 tygodniu ....