• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Znajoma położna twierdzi ze na kolejnym usg 15.01 doktor z pewnością znajdzie drugie serduszko.
Ale mi jakoś trudno to pojąć zeby moglobyc tak ze jedno już bije a drugie dopiero się „pojawi” 🤔😱

Ja też 2 stany przedrzucawkowe i 2 szybkie cesarki, powiedziano mi że przez moje mega wysokie ciśnienie nie wolno mi zachodzić w ciąże, ale w wieku 38 lat wielka niespodzianka , termin na 20 sierpień ale dr wczoraj powiedział że ciąże rozwiążemy dużo wcześniej jak dotrwam.W domu dzieci 10 i 13 lat
Dobrze wiedzieć że nie jestem sama .
W moim przypadku wysokie ciśnienie pojawia się w III trymestrze , starszego syna urodziłam naturalnie a z młodszym miałam CC z dnia na dzień a przy samej cesarce ciśnienie mi skoczyło na 220/120.
Teraz jak mierze to mam w granicach 115/75
😁

Mi dziewczyny wczoraj lekarz powiedział że tylko sprawdzimy czy pulsuje serduszka bo badania mówią że Doppler może zatrzymać wzrost ciąży i zabić zarodek....a 10 lat temu jak mi robili usg to normalnie słyszałam bicie serduszka.Dużo się zmienia-wczesniej również miałam w zaleceniach no-spe forte 3x1 a teraz kazał tylko sporadycznie i w wyjątkowych sytuacjach...
Podobno są takie badania, aczkolwiek niepotwierdzone żadnym przypadkiem. Lekarze wola dmuchać na zimne moim zdaniem. Ja słyszałam bicie serduszka w 7tc. Przez 2-3sekundy raczej nic nie zaszkodzi, w tych badaniach zapewne chodzi o dłuższe słuchanie i dłuższe narażanie na fale.

Podobno są takie badania, aczkolwiek niepotwierdzone żadnym przypadkiem. Lekarze wola dmuchać na zimne moim zdaniem. Ja słyszałam bicie serduszka w 7tc. Przez 2-3sekundy raczej nic nie zaszkodzi, w tych badaniach zapewne chodzi o dłuższe słuchanie i dłuższe narażanie na fale.
chodzi właśnie o to, żeby nie słuchać w ogóle. Na tym etapie nie jest to do niczego potrzebne

Hm... ja miałam w Sylwestra przy badaniu (9 tc) ciśnienie 129/87. Z tego, co rozumiem, zalicza się powoli do wysokiego prawidłowego.

Dziś dałam znać w pracy o zaświadczeniu. Niby normalna rzecz, ale stresik był. 😅
Wiem, że trochę wcześnie dałam znać pracodawcy, ale liczę jak każda z nas, że będzie ok.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry