EMilkaaa84
Fanka BB :)
Mnie też od rana brzuch boli, ale już w drodze do pracy jestem..

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uff dziewczyny przebrnęłam przez zaległościAle dzięki temu dowiedziałam się o bezalkoholowym Prosecco i olejku migdałowym, który chyba nawet gdzieś mam w szafce!
Ja póki co też mam stres przed kupowaniem czegokolwiek dedykowanego ciężarnym właśnie żeby nie zapeszyć, dramat te nasze umysły!
A apropos plamień - ja miałam tylko jeden dzień ale dlatego, że zapomniałam duphastonu na wyjazd służbowyJak wzięłam po powrocie to plamienie ustało. Bierzecie w ogóle progesteron? Bo mi lekarz polecił żeby na razie przyjmować, z ostatniej bety miałam go na poziomie 25 (nie wiem czy to duzo czy mało i przyjmowanie go dalej ma sens ale pewnie dowiem się na usg).
Ja byłam tak w szoku, jak lekarz powiedział że w jednym jajniku jest ładny pęcherzyk po owu, że aż zapomniałam w którymA wiesz może z którego miałaś owulacje? Może właśnie lewy. Ten po owu cały czas w ciąży jest powiększony względem drugiego. Ma jeszcze ciałko żółte ciążowe, które jakoś tam pracuje i być może zmienia rozmiary (nie mam 100 % pewności), więc ma prawo pobolewać, ale raczej nie stałym bólem i nie bólem nie do wytrzymania. Dlatego każdy ból niepokojący ja bym konsultowała z lekarzem. Niemniej w większości te bóle nie znaczą nic złego.
Ja sama trochę świruje, jak mi coś zapulsuje, zakłuje, pociągnie. Raz się w nocy obudziłam z okropnym skurczem i dużym bólem macicy. W sekrecie Wam powiem, że miałam wtedy sen erotyczny ale ćsiiiból po jakimś czasie przeszedł, ale wpadłam w panikę, że przez senne seksy, na które nie mam wpływu poronie...
![]()
Ja brałam tylko po owu, jak poszłam do lekarza i powiedziałam, że jestem w ciąży to polecił odstawić. Ja z ostatniej bety miałam poniżej 19, ale sprawdzałam że mieści się w normie, więc twój tym bardziej jest okUff dziewczyny przebrnęłam przez zaległościAle dzięki temu dowiedziałam się o bezalkoholowym Prosecco i olejku migdałowym, który chyba nawet gdzieś mam w szafce!
Ja póki co też mam stres przed kupowaniem czegokolwiek dedykowanego ciężarnym właśnie żeby nie zapeszyć, dramat te nasze umysły!
A apropos plamień - ja miałam tylko jeden dzień ale dlatego, że zapomniałam duphastonu na wyjazd służbowyJak wzięłam po powrocie to plamienie ustało. Bierzecie w ogóle progesteron? Bo mi lekarz polecił żeby na razie przyjmować, z ostatniej bety miałam go na poziomie 25 (nie wiem czy to duzo czy mało i przyjmowanie go dalej ma sens ale pewnie dowiem się na usg).