graż_ka
Fanka BB :)
Bo np. Moja ciąża jest o 11 dni młodszaPecherzyk ciazowy jest, zoltkowy jest cosza 4/5 tydzien wedlug OM 6+6zarodka nie widac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo np. Moja ciąża jest o 11 dni młodszaPecherzyk ciazowy jest, zoltkowy jest cosza 4/5 tydzien wedlug OM 6+6zarodka nie widac
To by się zgadzało, bo mi ginka gdzis mówiła że zarodek jest tak ułożony niekorzystnie pod kątem USG i ciężko było go zmierzyć, dopiero po podłożeniu pieści pod pośladki i ucisku na brzuch a i tak trochę uciekałnikt Ci nie zabroni zrobić bety, bo to nie zbrodnia, ale obawiam się, ze na tym etapie możesz mieć po 48h wzrost „poniżej normy”. Obiecujesz nam i sobie, że zniesiesz to z godnością i bez nerwów? Gwarantuję Ci, że nieale widzę, że przyspieszyłaś wizytę, to dobrze, krócej będziesz się stresować
![]()
super, gratulacje![]()
moj lekarz mi mówił, że na takim etapie różne dziwne daty może wypluwać usg (zakładam, że to dlatego, że ciężko jest zmierzyć zarodek, który tak jak u Ciebie ma 3,5mm). Poza tym tłumaczył mi, ze to zawsze jest orientacyjne i niektóre sprzęty piszą Np 6w+0d (+/- 6d) i wtedy to +/- 6d już zgadzałoby się z Twoimi obliczeniami.
ja w 9tc miałam zawsze dopochwowo, ale ja jestem gruba![]()
nic wiecej nie powiedzial za 3 tygodnie mam przyjsc z wynikami. Laski a jak bym umowila sie teraz na nfz i jednoczesnie chodzila na nfz i prywatnie to bedzie kolidowac ze soba ?Bo np. Moja ciąża jest o 11 dni młodsza
Trzymam kciukiTakze ja chyba bede wrzesnowkaalbo wcale
Ja wyczuwam na kilometr cukrzycę ciazowa..w pierwszej ciąży miałam +10,teraz póki co jestem na zeroDziewczyny a jak wasze doświadczenia lub podejście do tematu utrzymywania wagi? Bardzo walczyłam o swoją wagę, m.in też ze względów zdrowotnych i chciałabym utrzymać względny poziom przez okres tej ciąży - wiadomo, że kilka nadprogramowych kg jest nieuniknione ale nie chciałabym obudzić się po porodzie +25-30 kg...
Czy macie na to jakiś plan lub swoje sposoby? Mąż namówił mnie na plan żywieniowy z uwzględnieniem ciąży od dietetyka ale jestem ciekawa czy to zda egzamin faktycznie![]()
To chyba dobrze?Kurcze dziewczyny piszecie o ciążach młodszych o tydzień a ja mam według usg starszą o tydzień ;(
powiedzial ze.moze tak byc ze ciaza rosnie zarodka nid widac bo za wczesnie. Skierowanie na badania dostalam i za 3 tygodnie mam przyjsc zalozlymy ksiazeczke
tal tylko toTo jedyne zdjęcie jakie dostałaś? Fatalna jakość i nie dziwi mnie ze on nic nie widział