reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja dość długo mówiłam, że w ogóle nie chce mieć dzieci. Jak trafiłam na odpowiedniego faceta to, że jak już będziemy mieć dzieci to chcę dwójkę, żeby nie było właśnie samo. I jeszcze mówiłam, że dzieci jak coś do 35. urodzin moich i 40. Niemęża. Problem w tym, że o to pierwsze walczymy już dość długo, więc zobaczymy jak będzie (to o dwójce do 35 to musiałabym urodzić w sierpniu i do 3mcy zajść znowu i to tak na styk 🤣). Ja już nic nie planuje w tym temacie lepiej, bo mi nie wychodzi 🤷‍♀️🤣
My też mieliśmy mieć 2 do 35 mojego roku ale ze względu na lata starań JJ urodziłam w wieku 37 a teraz będę miała 39

reklama
Ja dość długo mówiłam, że w ogóle nie chce mieć dzieci. Jak trafiłam na odpowiedniego faceta to, że jak już będziemy mieć dzieci to chcę dwójkę, żeby nie było właśnie samo. I jeszcze mówiłam, że dzieci jak coś do 35. urodzin moich i 40. Niemęża. Problem w tym, że o to pierwsze walczymy już dość długo, więc zobaczymy jak będzie (to o dwójce do 35 to musiałabym urodzić w sierpniu i do 3mcy zajść znowu i to tak na styk 🤣). Ja już nic nie planuje w tym temacie lepiej, bo mi nie wychodzi 🤷‍♀️🤣
u mnie w sumie podobnie, chociaż ja zawsze chciałam mieć dzieci co najmniej dwójkę i urodzić je przed 30😬 to niestety starania się tak przeciągnęły i tak mnie przeorały psychicznie, że będę ogromnie wdzięczna Bogu i całemu Wszechświatowi za to jedno, wymarzone, zdrowe🙏🏼🙏🏼🙏🏼 już nie będę zachłanna 😂 ale mamy jeszcze 4 zarodki zamrożone także zobaczymy co przyniesie los 😊 bezwzględnie się zgadzam co do planowania - już jakiś czas temu przestałam planować bo wszystko było na opak🫣

napisałam że chce jedno... ale ja przez 34 lata życia też mówiłam, ze nie chce dzieci i serio nie były mi potrzebne do szczęścia 🤷‍♀️ aż nagle mój partner po 8 latach związku i naszego super wygodnego życia,podróże po świecie, kazdy swoje pasje itp mówi do mnie... ej przemyślmy to jeszcze 🤣 z lekką niechęcią zaczęłam o tym myśleć i autentycznie doszłam do wniosku, że w sumie fajnie byłoby mieć jedno dziecko. Udało nam się wtedy za 1 razem... ale poroniłam...
Później zaczęła sie diagnostyka i starania... nigdy bym nie pomyślała, że będę tak walczyć o posiadanie dziecka - zycie jednak jest przewrotne... naprawdę nigdy nie mów nigdy :)
Mam 2 rodzeństwa,kocham.ich ofc, ale z doświadczenia wiem, ze to niczego nie gwarantuje, ani żadnej szczególnej więzi, ani super bliskich relacji... dlatego nie zaezy mi by dziecko mialo rodzeństwo... będzie miało kuzynostwo i mam.nadzieje, że wielu przyjaciół - mając nasze geny powinno być raczej towarzyskie 🤣
Do radę 😜

napisałam że chce jedno... ale ja przez 34 lata życia też mówiłam, ze nie chce dzieci i serio nie były mi potrzebne do szczęścia 🤷‍♀️ aż nagle mój partner po 8 latach związku i naszego super wygodnego życia,podróże po świecie, kazdy swoje pasje itp mówi do mnie... ej przemyślmy to jeszcze 🤣 z lekką niechęcią zaczęłam o tym myśleć i autentycznie doszłam do wniosku, że w sumie fajnie byłoby mieć jedno dziecko. Udało nam się wtedy za 1 razem... ale poroniłam...
Później zaczęła sie diagnostyka i starania... nigdy bym nie pomyślała, że będę tak walczyć o posiadanie dziecka - zycie jednak jest przewrotne... naprawdę nigdy nie mów nigdy :)
Mam 2 rodzeństwa,kocham.ich ofc, ale z doświadczenia wiem, ze to niczego nie gwarantuje, ani żadnej szczególnej więzi, ani super bliskich relacji... dlatego nie zaezy mi by dziecko mialo rodzeństwo... będzie miało kuzynostwo i mam.nadzieje, że wielu przyjaciół - mając nasze geny powinno być raczej towarzyskie 🤣
Do radę 😜
Bardzo długo nie było mowy o rodzeństwie, mój syn zaczął się robić fajny i komunikatywny w porównaniu do czasu do 1 rż. Odzyskałam już trochę życia, bylo fajnie. A teraz znów.. co mi do łba strzeliło 😅😅 ale czuję się tak, że kazałam staremu obiecać że jeśli jeszcze kiedyś będę chciała być w ciąży to ma mi przypomnieć że absolutnie nie :D

reklama
Do radę 😜

Ja do 30.urodzin też nie chciałam dzieci. Zawsze też przerażało mnie, że może być tak, że jak już mi się zachce tych dzieci to będzie problem z zajściem i będę cierpieć. Nie jest aż tak źle mimo, że całość trwa 2.5 roku już. Jakoś do desperacji mi daleko, ale wkurzam się sama na siebie, że wykrakałam 🤣 Nie spodziewałam się też, że problem będzie leżał po stronie partnera, zawsze podejrzewałam, że to u mnie będzie większy problem. Mam nadzieję, że ta ciąża zaowocuje zdrowym, różowym bobasem w sierpniu, ale muszę przyznać, że po tym jednym poronieniu już to mam takie jak Ci lekarze: 50/50 - uda się, albo się nie uda 🤦‍♀️ Jak prenatalne wyjdą w porządku i dotrwam do II trymestru to zacznę się naprawdę cieszyć chyba dopiero wtedy. Na razie mam ograniczony entuzjazm.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry