reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Nic nie mówili miałam brać. Ale mam bardzo dobre wyniki. Jakbym była zdrowa dlatego mam dalej zalecenia zdrowotne stosować lek odstawić i za parę dni zrobić test obciążenia glukoza pewnie po wyniku będzie decyzja czy mam dalej brać
W poprzedniej ciąży 2 tygodnie po odstawieniu miałam dobra krzywą a dopiero po 2 miesiącach na następnej zaczęło się krzaczyć

@drugi.bejbik rozumiem Cię, u mnie może nie jest tak drastycznie, ale też ze strony niektórych osób brak zrozumienia co do ciąży, bo zrobiłam to w „trudnym momencie” w pracy i trzeba brać więcej dyżurów. Tylko że najważniejsze jest nasze życie, a pracę można zmienić. Nie chce iść na L4, bo jeden dzień w tygodniu mam inną pracę, którą lubię, z której też mam trochę zarobku i mnie nie obciąża psychicznie. Ale nie wiem ile wytrzymam, bo nie mam do pracy podejścia idealistycznego, raczej czysto pragmatyczne. Niezastąpione jesteśmy tylko w domu 😘

Co polecacie na mdłości? Miałam tylko jak byłam głodna, a teraz już 24/7 i ledwo żyję. Nie wymiotuję na szczęście, ale mam wrażenie, że to kwestia czasu. Czy preparaty na mdłości w ciąży są na receptę czy można je dostać od ręki w aptece?

Co polecacie na mdłości? Miałam tylko jak byłam głodna, a teraz już 24/7 i ledwo żyję. Nie wymiotuję na szczęście, ale mam wrażenie, że to kwestia czasu. Czy preparaty na mdłości w ciąży są na receptę czy można je dostać od ręki w aptece?
Też je mam przez cały dzień 🥴, raz coś zjem i przechodzi na chwilę, a innym razem nic nie pomaga. Też na szczęście nie wymiotuję.
Pytałam wczoraj o to lekarza i niestety odradził mi leki.

reklama
ja mam mdłości całymi dniami i w niektóre dni wymiotuję. Pomaga mi regularne jedzenie, nawet jak nie masz siły i ochoty, to trzeba coś zjeść. Jak nie zjem co 2 h - od razu wymiotuję. Mi imbir nie pomaga, nie pytałam lekarza o żadne lekarstwa, bo mówił, że to normalne i trzeba to po prostu przejść 🥺

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry