Nelka85
Fanka BB :)
Od pacjenta. Nie mogą cie zmusić. Chociaż ja będę i tak robićA czy jak rzeczywiscie ryzyka wychodza wysokie to amniopunkcja to mus? Czy to tez od pacjentki zalezy?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Od pacjenta. Nie mogą cie zmusić. Chociaż ja będę i tak robićA czy jak rzeczywiscie ryzyka wychodza wysokie to amniopunkcja to mus? Czy to tez od pacjentki zalezy?
Ja miałam vikingq i byl całkiem smaczny (dieta io).Zastanawiałam się też nad wikingiem i kilkoma innymi. Daj znać jak smakuje
nie zmuszą Cie do amniopunkcji, ale też właśnie amnio rozstrzyga wszystko ostatecznie, ale zawsze jest obarczana jakimś ryzykiem. Gdyby źle wyszło mi USG, nifty i pappa to zrobiłabym amnio.A czy jak rzeczywiscie ryzyka wychodza wysokie to amniopunkcja to mus? Czy to tez od pacjentki zalezy?
pewnie skieruje Cie na bete by mieć w systemie, albo wystarczy że powiesz ze masz wynik, ja miałam wlasnie tel rozmowe i skierowznie na beteW piątek mam wizytę, ale prywatnie.
Jednocześnie chce również potwierdzić ciążę w Medicover (mam tam pakiet z pracy) i jak wyszukuje „Ginekologia - potwierdzenie ciąży” to pojawia mi się tylko porada telefonicznamacie doświadczenie w potwierdzaniu ciąży telefonicznie?
czy może przesyła się jakieś wyniki badań i to wystarczy?
Ale Pappa Ci wyjdzie z krwi pewnie lepiej niż podstawowe ryzyka z usg. Bo tam na wstępie to się wylicza przez wiek itp. Potem pappa koryguje na nizsze ryzyka i nifty (lub podobne) jeszcze przelicza.ja w sumie po to robię nifty bo wiem, że pappa wyjdzie mi masakryczna... że względu na wiek i wywiad zdrowotny czy poronienie... I po to mi nifty żeby to realnie ocenić razem...
a pappa to nie tylko ryzyko wad dlatego warto ją zrobić, aczkolwiek jeśli Sanko i usg 1 trym wyjdą dobre to faktycznie pappa nie jest już potrzebna pod kątem wad genetycznych
Ja mam tylko w Lux Med. Tam wystarczy że na Portalu Pacjenta wrzucisz plik z opisem i zdjęciem usg i już. Potem nawet online konsultacja i zakładają kartę ciąży i wypisują badania.W piątek mam wizytę, ale prywatnie.
Jednocześnie chce również potwierdzić ciążę w Medicover (mam tam pakiet z pracy) i jak wyszukuje „Ginekologia - potwierdzenie ciąży” to pojawia mi się tylko porada telefonicznamacie doświadczenie w potwierdzaniu ciąży telefonicznie?
czy może przesyła się jakieś wyniki badań i to wystarczy?
Ja bym cukier zrobiła bo 94 to w ciąży cukrzyca.Dziewczyny, a na pierwsze wizyty brałyście już jakieś wyniki badań? Jutro mam pierwszą wizytę prywatną i zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze raz glukozy na czczo. Przed ciążą była 99, w ciąży jak badałam z betą 94. Jest sens robić rano jeszcze raz?
I proszę o dopisanie jeszcze jednej wizyty- 6.02dostałam się na NFZ! Pani była bardzo miła i znalazła mi z wcześniejszy termin, bo wstępnie miało być jeszcze później. Będzie wtedy 12 tydzień
![]()