Nelka85
Fanka BB :)
Ja brałam cyclogest. Najpierw, że tak powiem wyczyściła mi resztki i dopiero pobrała próbkę. Dr tak kazałJak się jest na luteinie to jak zrobić cytologię? Czy w tym przypadku leki dopochwowe nie przeszkadzają w badaniu?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja brałam cyclogest. Najpierw, że tak powiem wyczyściła mi resztki i dopiero pobrała próbkę. Dr tak kazałJak się jest na luteinie to jak zrobić cytologię? Czy w tym przypadku leki dopochwowe nie przeszkadzają w badaniu?
Haha to jesteśmy we dwieja dzis 4 godziny gotowałam rosół... a jeszcze przez godzinę wcześniej piekłam na ten rosół warzywa i kaczkę... wywar wyszedl obłędny, marzyłam.o nim od 2 dni... zjadłam.i prawie się...zdycham pol dnia
A no to cena taka sama za ten rozszerzony zestaw jak u mojego lekarza. Może też możesz przez jakiegoś innego ginekologa niż prowadzący zrobić albo przez klinikę, żeby mieć to USG? A i ja byłam wczoraj 7+1 i on mi właśnie mówił, że za 2 tyg mogę przyjść jak się zdecyduje, czyli to by było 9+1Ja będę wrobić w Katowicach i ceny są: 2-2,3-2,6k za te pakietyi robię najdroższy. Tylko tu nie ma chyba usg przed i sama nie wiem jak to rozwiązać. Mam wizytę w przyszłym tygodniu (9i2), ale chyba wolałabym poczekać z pobraniem do 10, żeby na pewno było dość tego DNA w krwi.
Ja będę mieć dwie osobne karty ciąży - osobno prywatny i osobno NFZ. Nawet już je mamDziewczyny poradźcie proszę - w piątek jak byłam na pierwszym USG to moja gin prywatna już założyła kartę ciąży.
W poniedziałek rano idę na badania krwi pierwszego trymestru do Medicover (mam tam pakiet z roboty) i tego samego dnia później mam potwierdzenie ciąży w Medicover.
Teraz pytanie - czy mam się przyznawać, że mam już założoną kartę ciąży? Czy lekarz z Medi nie będzie miał jakiś wątów, że przychodzę na potwierdzenie ciąży do nich jak mam już potwierdzoną z piątku?
No bo dwóch raczej nie mogę mieć?![]()
To zależy od dr.Dziewczyny poradźcie proszę - w piątek jak byłam na pierwszym USG to moja gin prywatna już założyła kartę ciąży.
W poniedziałek rano idę na badania krwi pierwszego trymestru do Medicover (mam tam pakiet z roboty) i tego samego dnia później mam potwierdzenie ciąży w Medicover.
Teraz pytanie - czy mam się przyznawać, że mam już założoną kartę ciąży? Czy lekarz z Medi nie będzie miał jakiś wątów, że przychodzę na potwierdzenie ciąży do nich jak mam już potwierdzoną z piątku?
To zależy jak w Medi do tego podchodzą. Ja mam prowadzoną ciążę prywatnie ale w lux med robię badania bo mam tam założoną kartę elektroniczną tylko pod to (mają info że prowadzę prywatnie).Dziewczyny poradźcie proszę - w piątek jak byłam na pierwszym USG to moja gin prywatna już założyła kartę ciąży.
To moja gin prywatna wie o Medi, ale nie wiem czy mówić Medicover o prywatnejA i prywatnemu powiedziałam, że chodzę na NFZ, żeby mieć darmowe badania i skierowania. Temu na NFZ nie będę mówić o drugim, bo może przestał by być taki miły czy coś albo my pomyślał, że nie wierzę w jego kompetencje![]()
Że w Medi mam powiedzieć wprost?To zależy jak w Medi do tego podchodzą. Ja mam prowadzoną ciążę prywatnie ale w lux med robię badania bo mam tam założoną kartę elektroniczną tylko pod to (mają info że prowadzę prywatnie).
Ja bym powiedziała wprost chyba.