Annnna1994
Fanka BB :)
Są normy wielkości dla danych tygodni. Wszystkie na tym etapie maluchy rosną tak samo. Rozbieżności zaczynają się późniejCzy są jakieś „normy” ile minimalnie zarodek powinien rosnąć? Na dobę czy coś?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Są normy wielkości dla danych tygodni. Wszystkie na tym etapie maluchy rosną tak samo. Rozbieżności zaczynają się późniejCzy są jakieś „normy” ile minimalnie zarodek powinien rosnąć? Na dobę czy coś?
Musi wystawić skierowania, tak jest najprościej . Ostatnio czytałam regulamin i u mnie faktycznie w tabelce były badania na okazanie karty ciąży. Generalnie to lekarz powinien ci zlecić co masz wykonać a nie ty masz domyślić się idąc do labolatoriumDziewczyny , ja już po wizycie, wszystko ok, bije serduszko... Teraz czekam tylko aż cały stres ze mnie zejdzie... Czy robiła któraś z was badania krwi z Medicover? Mój gin mówi że wystarczy jak pokaże kartę ciąży i mi zrobią, coś mi się piękne to wydajenie za bardzo chce iść do jakiegoś gina od nich, czy ogólny może wypisać?
Znalazłam np coś takiego jak poniżej. Te tygodnie, które oni podają to jak liczyć? 6 tydzień to 5+0 do 5+6 czy 6+0? Jak myślisz?Są normy wielkości dla danych tygodni. Wszystkie na tym etapie maluchy rosną tak samo. Rozbieżności zaczynają się później![]()
Patrząc na wielkość mojego to tu 8 tydzień to jest od 8.0 do 8.6Znalazłam np coś takiego jak poniżej. Te tygodnie, które oni podają to jak liczyć? 6 tydzień to 5+0 do 5+6 czy 6+0? Jak myślisz?
Wynik pomiaru CRL jest uzależniony od wieku ciąży i jego normy prezentują się następująco:
- CRL w 5. tygodniu ciąży: 2 mm
- CRL w 6. tygodniu ciąży: 4 mm
- CRL w 7. tygodniu ciąży: 7-13 mm
- CRL w 8. tygodniu ciąży: 14-20 mm
- CRL w 9. tygodniu ciąży: 20-30 mm
Czyli byłaby trójka?Powiem wam jeszcze coś. Na USG dalej był widoczny mój drugi pęcherzyk podzielił się nawet na pół czyli miały być z niego bliźniaki jednojajowe. Niestety przykro bo nie przetrwa tego. Jest cały czas za mały wielkościowo
5+0 (5). Tak lekarze liczą na usg.Znalazłam np coś takiego jak poniżej. Te tygodnie, które oni podają to jak liczyć? 6 tydzień to 5+0 do 5+6 czy 6+0? Jak myślisz?
Wynik pomiaru CRL jest uzależniony od wieku ciąży i jego normy prezentują się następująco:
- CRL w 5. tygodniu ciąży: 2 mm
- CRL w 6. tygodniu ciąży: 4 mm
- CRL w 7. tygodniu ciąży: 7-13 mm
- CRL w 8. tygodniu ciąży: 14-20 mm
- CRL w 9. tygodniu ciąży: 20-30 mm
TakCzyli byłaby trójka?![]()