reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ja ogarniam i jest tak jak mówisz. Powinno się brać albo taką albo taką formę, z czego jeśli nie wiemy czy mamy mutacje MTHFR, to praktycznie zawsze lepiej brać aktywną. Ja biorę metylofolian z Na.tu.re.lle, jest w większości aptek dostępny od ręki. Spoko metylofolian z A.lin.e.s.s., ale ten to już raczej przez internet zamawiam 🙂.

Współczuję, trzymaj się.
Kurcze ja mam też ta mutacje i biorę kwas foliowy ale z tego co mi wiadomo to chyba forma syntetyczna. Jest jakaś forma aktywna w dawce 5 mg ? Niestety muszę brać tak duża dawkę.

reklama
Wyszła mi grypa na teście … no i co robić zażywać ten antybiotyk ja już głupieję. Gardło coraz bardziej boli
Stwierdzili tobie ze masz ostre zapalenie gardła? Jak domowe sposoby (tabletki na gardło ) nie pomagają to zostaje antybiotyk. Miałam to i będzie co raz gorzej. Walczyłam sama różnymi markami, sprejami i tabletkami i z gardłem było co raz gorzej. Możesz ewentualnie spróbować płukankę do gardła - coś w stylu glimbax ?

Stwierdzili tobie ze masz ostre zapalenie gardła? Jak domowe sposoby (tabletki na gardło ) nie pomagają to zostaje antybiotyk. Miałam to i będzie co raz gorzej. Walczyłam sama różnymi markami, sprejami i tabletkami i z gardłem było co raz gorzej. Możesz ewentualnie spróbować płukankę do gardła - coś w stylu glimbax ?
mi też na grypę wpisała lekarka ostre zapalenie gardła 🤣 przeszło po 3 dniach samo…

Tak ale 13 wypłacana jest za to że się pracuje od stycznia do grudnia. A nie od stycznia do stycznia. Jest jakby za dany rok np 2023 czy 2024. Więc to czy pójdzie się na zwolnienie w styczniu, lutym czy marcu nie ma tu żadnego znaczenia. Mogłaby nawet zwolnić się z dniem 1.01 i dalej otrzymać 13 za zeszły rok. Przynajmniej u nas tak to wygląda :)
No to rozmawiamy o tym samym ;p
Więc jak dla mnie może iść nawet 1.01. ciekawe co ze mną będzie, aktualnie jestem na urlopie do 31. ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry