reklama

Sierpniowe mamy 2026

Ja mam na zmianę napady gorąca - głównie w nocy, a w dzień marznę 🙃
Bandytka proszę o zmianę terminu wizyty z 23.12 na 19.12 🫶🏻 musiałam przyspieszyć ze względu na mdłości, dopiero 5tc a ja walczę prawie o życie, mam nadzieję, że lekarz bez problemu przepisze tabletki… chociaż przed wigilią może zobaczyłabym już serduszko, ale co kilka dni nie będę latać 🫣
o kurczę, nie wiedziałam, że są tabletki na mdłości 😁
Dwa razy rodziłam, a mam wrażenie, ze zachowuję się jak pierworódka - nie wiem nic o wartościach bety, tym bardziej o progesteronie (zeroooo wiedzy), teraz tabletki na mdłości 😁
Ale uciążliwe mieć takie objawy, tym bardziej chodząc np. Do pracy - nie wyobrażam sobie. Mnie raptem 3 razy senność taka dopadła, że czułam, że zawalam pracę z tego powodu 🧐

Tak myślę - bo widzę, że poprzednie wątki przechodzą w tryb prywatny. My pewnie też tak zrobimy, myślę w połowie przyszłego miesiąca? Co myślicie?

reklama
Dwa razy rodziłam, a mam wrażenie, ze zachowuję się jak pierworódka - nie wiem nic o wartościach bety, tym bardziej o progesteronie (zeroooo wiedzy), teraz tabletki na mdłości 😁
Ale uciążliwe mieć takie objawy, tym bardziej chodząc np. Do pracy - nie wyobrażam sobie. Mnie raptem 3 razy senność taka dopadła, że czułam, że zawalam pracę z tego powodu 🧐

Tak myślę - bo widzę, że poprzednie wątki przechodzą w tryb prywatny. My pewnie też tak zrobimy, myślę w połowie przyszłego miesiąca? Co myślicie?
Też rodziłam dwa razy, jeszcze nie było takich wynalazków i szkoda, bo z córką rzygałam jak kot bardzo długo. Z synem był luzik. Teraz jest okropnie i jak z dwójką na pokładzie mam się tak męczyć to dziękuję 😂 nie można sobie pozwolić na leżenie i zdychanie 🥲

Jestem za prywatnym wątkiem, pewnie jeszcze trochę nas tu dojdzie ☺️

Ja jestem za, choć nie pamiętam jak szybko przeniosłyśmy się na prywatny watek w mojej pierwszej ciąży. Na pewno będzie nam swobodniej rozmawiać i wrzucać zdjęcia kurczaków.

W pierwszej ciąży nie miałam zbyt wielkich objawów. Oprócz smaku gwoździa w ustach i bolących piersi. Więc teraz czuję jakby mnie ktoś obuchem w głowę uderzył.

Widzę, że jest tutaj kilka mam z dziećmi. U nas wyjdzie różnica dwóch lat. Zawsze chciałam mieć mała różnicę wieku między moimi dziećmi i jeśli w tej ciąży wszystko pójdzie pięknie to to marzenie się spełni. Natomiast mam pewne obawy, o ile wiem, że dam sobie radę z opieką i takimi “technicznymi sprawami” o tyle baaardzo martwi mnie ją moja córcia przyjmie taką zmianę. Jak to było u Was? Jak dawały radę dzieci ale też Wy? Mam chyba tę samą obawę co wiele mam: jak można pokochać tak mocno jeszcze jedną osobę 🤣
Między moimi dziećmi jest 21mcy różnicy i córka w ogóle olewała temat 😂 mimo, że wiedziała dużo, bo przygotowywałyśmy się razem do pojawienia się jej brata to i tak jakoś w ogóle nie zwracała uwagi, potem jak podrósł to zaczęły się bitwy i strasznie się między sobą żrą, rywalizacja na każdym polu. Nie wiem, gdzie popełniliśmy błąd 🙃 Ale bywają też momenty, że się świetnie dogadują. Także myślę, że to dużo od charakteru dziecka zależy. Nasza córka jest mega wymagająca i zaborcza 🤷🏼‍♀️ A teraz mówi mi, że chce dzidzię kolejną pod choinkę 🥹
Jeśli chodzi o opiekę, to jejku to było już tak proste przy drugim! Karmienia, przewijanie, większy luz - bardzo dobrze wspominam. Tylko na początku wszędzie się spóźnialiśmy, z czasem ogarnęliśmy wszystko. I to prawda, że miłość się mnoży a nie dzieli ❤️ i mnie do tej pory zaskakuje to, że z takiej samej mieszanki genów mogą wyjść tak różne osoby 😬

Dzień dobry 😊 ja właśnie pije kawę, nie wiem czy zgodnie z obecnymi zaleceniami można ale ja piję 🙈 byłam rano na badaniach. Ciekawe jak mi wyjdzie cukier. W poprzedniej ciąży od 6tc miałam stwierdzona cukrzycę 🥹 obawiam się powtórki ale cóż zrobić

Dzień dobry 😊 ja właśnie pije kawę, nie wiem czy zgodnie z obecnymi zaleceniami można ale ja piję 🙈 byłam rano na badaniach. Ciekawe jak mi wyjdzie cukier. W poprzedniej ciąży od 6tc miałam stwierdzona cukrzycę 🥹 obawiam się powtórki ale cóż zrobić
Spokojnie można, tylko z umiarem ☺️ 1-2 w ciagu dnia, 200mg kofeiny czyli właśnie takie 2 espresso

Byłaś na insulinie czy udało się dietą opanować? Współczuję, bo w tych pierwszych tygodniach żołądek i tak wariuje i niewiele co udaje się zjeść 😢 trzymam kciuki, żeby było dobrze! 👍

Spokojnie można, tylko z umiarem ☺️ 1-2 w ciagu dnia, 200mg kofeiny czyli właśnie takie 2 espresso

Byłaś na insulinie czy udało się dietą opanować? Współczuję, bo w tych pierwszych tygodniach żołądek i tak wariuje i niewiele co udaje się zjeść 😢 trzymam kciuki, żeby było dobrze! 👍
Byłam do samego rozwiązania czyli 38 tydzień na diecie, mniej więcej dwa razy w miesiącu robiłam glukozę na czczo i nigdy nie miałam ponad normę oprócz tego badania właśnie w 6tc 🙈
Przyznam, że ja w każdej ciąży czułam się dobrze i nigdy nie miałam mdłości, teraz też wręcz przeciwnie ciągle jestem głodna niestety

No nie pije bardzo dużo kawy jedna max dwie dziennie 😊

reklama
Też dziś jedną wypiłam, ale kupię jakąś bezkofeinową :D
Byłam rano na krwi sprawdzić betę zobaczymy :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry