reklama

Sierpniowe mamy 2026

Ja w końcu mogę powiedzieć, że mam zachcianki, a dokładnie na lody w rożku słony karmel z biedry 😂 jeju jak wczoraj wchodziły! Nie obchodzi mnie, że na dworze -10 😂 Chyba będę je jeść na śniadanie, obiad i kolację 🥹
Mnie wczoraj naszła straszna ochota na takie najzwyklejsze lody waniliowe, dziś sobie kupilam, otworzyłam i okazało się, że są za słodkie 😂
Ogólnie od początku ciąży mam jakąś nadwrażliwość na słodki smak, a wcześniej uwielbiałam słodycze i nie mogłam się powstrzymać od ich jedzenia 🫣

reklama
Mój z kolei ginekolog zabronił mi brać duphaston, powiedział, że syntetyki szkodzą chłopcom i lepiej brać luteinę albo cyclogest 🤷🏼‍♀️ co lekarz to inne opinie, brałam duphaston dosłownie kilka dni w pierwszej ciąży przed wizytą u prowadzącego i okropnie się czułam - żołądek niestety go nie akceptował, ale czy rzeczywiście jest taki szkodliwy - nie wiem, kolejny kontrowersyjny temat

Dokładnie
Nieraz skuteczność przeważa nad ta szkodliwością, czyli zrobi wiecej dobrego niz zlego. Ale zależy od przypadku i lekarza

Mnie wczoraj naszła straszna ochota na takie najzwyklejsze lody waniliowe, dziś sobie kupilam, otworzyłam i okazało się, że są za słodkie 😂
Ogólnie od początku ciąży mam jakąś nadwrażliwość na słodki smak, a wcześniej uwielbiałam słodycze i nie mogłam się powstrzymać od ich jedzenia 🫣
Mam to samo! Uwielbiam słodkości w każdej postaci a w tej ciąży słodkie muli i mam odrzut… ale może powoli wszystko wróci do normy 😬

Byłam dziś w pracy od 11:00-15:00 stałam na nogach i tak mnie plecy bolą lat już nie mogłam wytrzymać 🥲 wróciłam do domu od razu biegunka i pod koc.

Ależ jestem słaba 😆 jeszcze 5 tygodni i mam nadzieję, że będę miała więcej siły

Ja nie zamawiałam ale ostatnio na synevo była świetna promocja na panoramę 😁 w diagnostyce często jak zamawiasz przez infolinię to dają zniżkę
Ja kupiłam właśnie na promce :) muszę zadzwonić, bo chyba muszę się umówić.

My byliśmy 2 dni w Berlinie, syn został u kuzynki. Takiego wyjazdu mi było trzeba, chociaż nogi wchodzą do tyłka :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry