reklama

Sierpniówki 2014

Witam:)

Wpadłam tak na szybko,niestety poczytam co u Was wieczorem. Na szybcika gotuję obiad,bo tyle co wróciłam. Byłam na wizycie(szczegóły na wizytowym) potem szybko zanieść L4 do pracy i na chwilkę na lody z przyjaciółką.
Za godzinkę jadę po młodego do przedszkola,chociaż wczoraj miał "pretensje" że tak wcześnie przyjechałam a on nie zdążył się pobawić na placu zabaw:)

Natkusia mam prośbę,bo kiedyś wklejałaś linka z allegro tej przytulanki co chcecie kupić maluszkowi, z tym bijącym serduszkiem. Masz może jeszcze gdzieś zapisanego linka? Z góry wielkie dzięki.

reklama
O fuj, straszne :no:

A własnie jak to jest z tym terminem z om a z usg, bo ja mam termin na 21 a od początku wychodziło, ze bedzie 4 dni wcześniej. natomiast od 20 tyg wychodzi termin 14. Myślicie, ze moge sie nadstawiać, ze bedzie troche wcześniej?

A ja dzisiaj jestem szczęśliwa, bo przyszedl mi wozek. Musze go złożyć i obfotografowac :-D

Faisca- jeśli mialas prawidłowe cykle to termin z om jest bardziej prawdopodobny.

Kaci ma alergie. Dostał silniejsze leki i śpi już prawie 3h. Odsypypia noce. Wreszcie oddycha przez nosek. Czekam na wieści od m odnośnie urlopu.

Obiad gotowy,dom ogarniety. Jakiegoś powera mam. Chyba stres tak ze mnie wychodzi....

Oj zaliczylam drzemke aż mi lepiej :tak:

CARINE super :-):-) jeszcze dzis napisze do administratorow i na dniach dostaniesz uprawnienia :tak:

WKASIA przejrzalam poczte i nie mam wiadomosci.. mozesz napisac jeszcze raz? Lista oczywiscie nie jest zamnkieta ;-)

AMELIA oby to samopoczucie Ci przeszlo.. :*

FAISCA ciezkk powiedziec bo moze byc wczesniej a nie musi ;-)

OJAKA my kupilismy pieska Hanno STERNTALER piesek z bijącym sercem Hanno (4275487120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., dzisiaj przyszedl i jest sliczny :-) ale sa rozne wzory :tak:

Faisca - lekarze i tak trzymają sie OM (chyba, ze ktos miał cykle
max rozregulowane).
Teraz to terminy wychodzą wg wielkości dziecka, a to niekoniecznie znaczy, ze bedzie szybciej gotowe do wyjścia i ze akcja zacznie sie wczesniej.

Podobno realny termin z usg to ten z pierwszych tygodni.
U mnie sie pi razy drzwi potwierdziło, wszystkie pozniejsze usg do przodu o ok 2tyg, synek urodził sie 10dni wczesniej. Ale na pewno jest duzo dziewczyn, ktorym mimo wcześniejszy terminów z usg udało sie ciąże przenosić.

A! Termin z OM jest liczony wg 28 dnioeych cykli. Jesli mialas inne regularne to sama wiesz o ile ten termin moze sie najprawdopodobniej nie zgadzać :)

Kahaka - pewnie jak wszystko pójdzie gładko to nie mozna trafić lepiej - porod domowy ze szpitalem za ściana!
Ale ja to czuje sie bezpiecznie otoczona personelem medycznym, najlepiej jakby mi z oczu nie znikali ani na chwile ;)
Czytałam, ze do Domu Narodzin trzeba po 37tc przejść wymagające kwalifikacje. Nawet anemi nie mozna miec...

Martuska - ja ostatnio nawet jadam jak bym uczestniczyła w uczcie rzymskiej ;)
Maly masz brzuszek, pewnie bobo sie tam niezle rozpycha, tak jak u mnie ta dwojka :)

Właśnie cykle to miałam reguralne, ale z drugiej strony za datę om bym sobie ręki nie dała uciąć ;) to przyjmę tak jak mi w 9 i 12 tyg na usg wyszło - czyli 17 bo mi sie ten czas tak dłużny i odliczam poprostu kazdy dzien ;)

Ja według om mam 02.08. Według usg 12.08,a w mojej głowie siedzi 06.08 :-)
Weszlam dziś na wagę i okazuje się że znów kg straciłam :-) Czyli jest realna szansa że zamkne się w 70kg :-)

reklama
Faiscatez interesowało mnie to zagadnienie ponieważ ja wg OM mam termin na 8.8, a wg pierwszych USG na 21.8. Lekarz w karcie ciąży wpisał 2 daty, żebyśmy sie nie stresowali jak minie 8 i nic... Podobno do ok.10-12 tc każdy płód rośnie jednakowo stad tez teoria, ze data z pierwszego USG to prawdziwa data porodu. Aczkolwiek znam przypadki podobne do mojego i z data narodzin jeszcze przed pierwsza wyznaczona data porodu o 2 tyg. Wszystko w tej kwestii jest możliwe. Zreszta ciąża donoszona to od 38-42 tc wiec trzeba być już gotowym od 36 tc moim zdaniem. Oczywiście jeśli nie ma wcześniej zagrożenia przedwczesnym porodem, bo wtedy wiadomo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry