reklama

Sierpniówki 2014

Podobno tylko 5% kobiet rodzi równo w terminie z OM :)

Porod w terminie to 38-42, ale donoszone juz skonczonego 37tc, wtedy przestaje byc nazywane wcześniakiem po porodzie.
Tez mam dwie daty w książeczce, ale u mnie to różnica 2 dni, co by sie super zgadzało bo i cykle 26 dniowe.

reklama
ja z om mam na 28 lipca, z usg zawsze początek sierpnia wychodzi, bo cykle miałam 35 dniowe więc owu byla pozniej.... ale psychicznie się nastawiam, że moge rodzic już po 7 lipca i oby na lipcu się zakonczylo, bo do sierpnia cierpliwości mi braknie :tak:

Witam ;)
Wczoraj miałam swój pierwszy gorszy dzień... Dostałam mandat za brak biletu parkingowego...a wpadlam tylko na 7 minut do Biedronki po bułkę:(
I 50zł w plecy...
Dziś na szczęście miły dzionek;) czyli jak zwykle;)
Jutro wesele:) Jedno z dwóch...
I pojawił się problem... Mąż został poproszony na chrzestnego, akurat w termin 2 wesela...i jak tu postąpić?

natkusia tylko napisz mi dokładnie czym bym miała się zająć bo ja nie chce ci się wpychać w paradę za bardzo-bo wiadomo ty tu rządzisz;-)

ja wlasnie wrocilam z uczelni. Udalo mi się juz dzis pooddawac prace na zaliczenie i mam juz wpisane oceny do indeksu i zaliczone seminarium a mielismy oddawac dopiero za tydz..pani dr sama zaproponowala ze jak juz dzis jestem mi zaliczy co bym nie musiala za tydz przyjezdzac....super sie z tego ciesze:-)
teraz ide sie troche poduczyc na jutrzejszy egzamin;-)

no i dziewczynki powiedzcie mi jak sprawdzic czy wody sie nie sączą, bo jak bylam na uczelni to w pewnym momencie poczulam jak mam mokro w gaciach..poszlam do łazienki a tam cale majtki mokre..nie wiem czy sie spocilam czy co to jest.... cholerka ....a jak wogole jest jak wody oschodzą? duzo tego jest czy takie wlasnie uczucie mokrosci??? hmmm bo ja nie wiem , mialam przebijany pęcherz na łóżku porodowym, nie wiele czulam.....no i jak odejdą od razu skurcze sie pojawiaja czy niekoniecznie?:sorry:

Ostatnia edycja:
no wlasnie kiedys cos o tym slyszalam..poszlam do apteki zapytac to popatrzyly na mnie jak na wariatke :/ mialam wrazenie ze zaraz mi śmiechem wybuchną ;/

Fiuu a w jaką ja piankę się teraz wcisnę :)))))))))))))

Amelia to mnie pocieszyłaś... też się obawiam infekcji ale mam już wykupioną maść na infekcje na receptę wiec nie będę przejmowała.

Domek ogarnięty byłam też na zakupach. Jeszcze chciałam do decathlon pojechać ale małżonek wymęczony dziś. Są fajne promocje na plecaki dziecięce sportowe. Przygotowuję wyprawkę kolonijną Majce.

W sumie to końcówka czerwca i początek lipca zapowiadają się dość aktywnie :) nawet mam zamiar na jeden odcinek pojechać aby zobaczyć Rajd Polski :)))))) a potem będę miała 1 dzień aby wyprawić Maję na kolonie.
Zaplanowałam sobie już rybkę w Siwej Czapli w Giżycku :)))))))) i codzienne bulgotanie w jeziorze :) grillowane boczniaki i pieczarki.... schab wołowy :) objadanie się jagodami itp.

Muszę jeszcze zadzwonić do Szpitala w Giżycku bo tam można w razie czego rodzić dopiero od 34 tygodnia ciąży a ja będę na przełomie 33/34.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry