• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniówki 2014

Ojaka, tak na Siemiradzkiego. Też słyszałam o pani Olimpii. No własnie do końca nie wiem jak to jest, bo z tego co słyszałam to ta "nasza" położna nie może mieć wtedy dyżuru, oświećcie mnie proszę jak to wygląda :-D

Na szczęście udało się! Pani jest wolna w tym terminie, zresztą co z polecenia to z polecenia...
Jeśli możecie to proszę o info ile u Was kosztuje taka "przyjemność".

Ojaka, Ty nie pytałaś kilka dni temu o przewijak z ikea. Widziałam, że są takie miękkie, dmuchane (takie foliowe jak kółko czy rękawki dla dziecka do pływania) 50x80cm w cenie 29,99 (chyba) i do tego takie nakładane prześcieradełko frotte (chyba 19,99).

reklama
misiura dzięki za info:) tylko ja właśnie potrzebuję taki sztywny żeby na łóżeczko nałożyć,ale taki to kupię wszędzie. Myślałam,że w Ikeii też mają,bo się wybieram w weekend.
A co do położnej to niestety nie wiem jak to jest. Ta Olimpia akurat miała przy mnie dyżur a ta dziewczyna co leżała ze mna to opowiadała,że jak zaczęła mieć skurcze w domu to zadzwonili do położnej,ona podobno akurat wróciła do domu po nocnym dyżurze, kazała im jechać na spokojnie do szpitala a ona tam za jakiś czas dojedzie tylko się ogranie.

A ja stwierdzam,że ciąża chyba mnie upośledza umysłowo:) szczególnie jak jadę autem (uwaga na drodze!) jestem strasznie wtedy rozkojarzona i każdy najgłupszy bląd innego kierowcy mnie irytuje. Wczoraj jechałam do dentystyki a pojechałam prawie pod przedszkole młodego. W porę się zorientowałam,gdzie tak naprawdę miałam jechać:)

kahaka, natkusia -wysłałam kolejnego smsa, nawet zadzwoniłam.... ale tel, wyłączony. Przejrzałam raporty smsow i okazało się, że żadnego z mojego smsa nie otrzymała, widocznie zmieniła numer....
pozostaje czekać, az sama się odezwie
Martuśka92 - zamierzam zaraz w poniedziałek zapisać się do położnej, niech przychodzi;-)

Kaspian, byliśmy w niedzielę na dniach otwartych w Rydygierze, tak, bardziej z ciekawości, żeby zobaczyć co i jak, i powiem Ci, że pomimo wyglądu trochę jak z prl-u, ich podejście do tematu mi się podobało (nastawienie na poród jak najbardziej naturalny, możliwość kangurowania przez tatę, bezpłatne znieczulenie, bo np. w Siemiradzkim trzeba już za nie zapłacić, ciekawostka - tata może być przy cesarce za jedyne 150pln). Chociaż wiadomo, na takie akcje wybierają najbardziej wygadaną położną, żeby zrobiła dobre wrażenie ;-)

A powiedzcie mi jak to jest w przypadku cesarki,jak sie dogadać ze szpitalem. Bo np. ja jeszcze nie wiem jak mała w brzuchu jest ułożona (usg we wtorek). Ale w przypadku wskazań do cesarki kiedy zgłosić się do szpitala żeby z nimi to uzgodnić,termin,przyjęcie itp. jeśli nie chcę rodzić w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz prowadzący ( bo on wtedy raczej będzie miał urlop)?

Cześć dziewczyny:) oj widzę że bardzo rozmowne jesteście tyle zaległości mam do czytania:) buziaki dla wszystkich, wieczorkiem postaram się nadrobić zaległości w czytaniu Waszych postów a póki co czekam na wizytę położnej już czwartą ...a wieczorem wizyta u ginekologa Pozdrawiam:)

Cześć :) nie ogarniam dziś ….. Lekarz mi wczoraj skutecznie wybił z głowy wyjazd nad morze , także wszystkim urlopującym się życzę pięknej pogody , dobrego samopoczucia i również zazdroszczę :)

Ojaka - najpierw lekarz prowadzący musi wypisać kwalifikacje do cc i z tym do szpitala ale kiedy ? pojęcia nie mam , najlepiej zadzwonić i spytać .

reklama
Atana ja to nie jestem przyzwyczajona do niepłacenia ale u dentysty i na to fortune wydaje. Gdybym jeszcze musiala chodzic prywatnie do ginekologa to bym z torbami poszła:-) co prawda to prawda parę razy na usg prywatnie byłam ale same wizyty mam na fundusz i z tego się ciesze.;-)
ewcol trzymam kciuki oby insulina nie była potrzebna...swoja droga ciezko macie dziewczyny z ta cukrzycą, ja bym nie wiedziala co mam jesc , juz i tak ograniczylam slodycze do minimum i tak mi cholernie z tym ciezko, a gdybym miala miec diete jak wy to bym chyba z glodu umarła...na zakupach patrzyłam to praktycznie wszystkie produkty maja cukier lub glukoze....

dzisiaj chłodniej, od razu lepiej...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry