Anielka Gratulacje... ale jestem w szoku

))) jakie cudne dzieciaki

))) i takie spore

))))))))))))) zdróweczka!!!!!
Hej dziewczynki

ja dziś jestem nieco nieżywa... głowa mnie boli i chodzę w czapce po domu
Najprawdopodobniej wyjedziemy dzisiaj wieczorem a nie jutro rano jak zakładaliśmy bo od jutra z okazji rajdu zamykają nam niektóre trasy dojazdowe.
Czuję się źle i słabo

i sama nie wiem czy dobrze robię .... może powinnam siedzieć w domku...
Co do odchodzenia czopu śluzowego - nic na ten temat nie wiem... miałam z Mają planowo wykonaną cesarkę bez akcji porodowej.
Co do narkomanii to ja biorę teraz witaminę C, kompleks witamin, DHA, bardzo sporadycznie nospę.
Naktusia waga Małego może nie powalająca ale jest to dobra waga i jeżeli wszystko inne jest ok to wszystko będzie dobrze.
Ewaelinka dobrze, że nadal możesz być w domku!!!
Kami moja mała ważyła ostatnio 2080 gram w 31 tygodniu ciąży lekarz powiedział, że no spora ale ok
Co do twardnienia brzucha - mam

każdego dnia się spina kilka razy na troszkę.
Wszystkie Was cieplutko ściskam

i dziękuję za wsparcie odnośnie kolonii. też się bardzo cieszę, że te pieniądze zostały zwrócone - poczułam mega ulgę.
Paznokcie powinny być bez lakieru do porodu sn i cesarki... z uwagi na fakt, że jest to wielki wysiłek dla organizmu ich przebarwienie na siny lub niebieski kolor, który szybko zostanie zauważony może uratować nam życie... chodzi o to, że kiedy jest za mało tlenu we krwi one robią się nieco niebieskawe... a brak tlenu oznacza niewydolność sercową lub płucną - dlatego jest to takie ważne aby nie mieć lakieru na paznokciach bo ta zmiana koloru paznokci to pierwszy objaw problemów... i szybko da się podać tlen, podać leki stabilizujące pracę serca itp.